Προειδοποιούν εκ νέου τη Συρία


Η βία που ασκεί το συριακό καθεστώς αλλά και τα ψέματά του δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ενισχύουν την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών στη χώρα αυτή, εκτίμησε σήμερα ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Προειδοποιούν εκ νέου τη Συρία

«Η πίεση που ασκεί η συριακή κυβέρνηση στους διαδηλωτές των πόλεων Ντεράα και Μπανιάς προκαλεί νέες βιαιότητες και ενισχύει την αποφασιστικότητα και τις απαιτήσιες του συριακού λαού», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τόνερ.

 «Οι ψευδείς ανακοινώσεις και υποσχέσεις όπως η άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα που συνοδεύτηκε με αυθαίρετες συλλήψεις μεγάλου αριθμού πολιτών, δεν αποτελούν κατ ουδένα τρόπο απάντηση στα προβλήματα της Συρίας», πρόσθεσε ο κ. Τόνερ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ νέου σήμερα τη Συρία για επιβολή «νέων μέτρων» εάν οι αρχές δεν σταματήσουν αμέσως τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, μια εβδομάδα μετά την επιβολή των πρώτων κυρώσεων κατά της χώρας αυτής.

Πάντως μέχρι στιγμής η Ουάσινγκτον δεν κάνει λόγο για αποχώρηση από την εξουσία του σύρου προέδρου Μπασάρ αλΑσαντ ούτε και για δημοκρατική μετάβαση στη χώρα.

Ωστόσο, σύμβουλος του προέδρου αλ Ασαντ εκτίμησε σε σαυνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι η μεγάλη εξέγερση στη Συρία που διήρκεσε πάνω από δύο μήνες έχει περάσει και πως «η πιό επικίνδυνη στιγμή για τη χώρα είναι πλέον παρελθόν».

http://www.newstoday.gr/article/47537/proeidopoioun-ek-neou-te-suria

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s