Ταμείο εγγυήσεων για τις πωλήσεις του δημοσιου ζητά η τρόϊκα


Μέσα στους επόμενους μήνες ζητούν οι ευρωπαίοι να έχει ιδρυθεί και να λειτουργεί το Ταμείο Εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος, το οποίο θα αναλάβει τις πωλήσεις της περιουσίας του δημοσίου που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους μας. Το Ταμείο αυτό θα λειτουργεί … εντός των ευρωπαικών νόμων και υπο ευρωπαική εποπτεία, ίσως της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να συμμετέχει στη διοίκηση του και …

ξένος μάνατζερ.

Πρώτη προτεραιότητα των ξένων πιστωτών σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι η πώληση της ΔΕΗ και στη συνέχεια και άλλων ΔΕΚΟ αλλά και ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

Φυσικά το Ταμείο θα αναλάβει μόνο τις πωλήσεις τα έσοδα απο τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανείων και όχι την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου την οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει και να υλοποιήσει άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση. Πράγμα, το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και ούτε φυσικά έχει σχεδιάσει.

Η ιδέα του ταμείου ενεργοποιήθηκε όταν διαπιστώθηκε οτι καμμία απο τις μεταρρυθμίσεις δεν έχει εφαρμοστεί και επειδή θεωρείται αδύνατη η πώληση περιουσιακών στοιχείων απο την κυβέρνηση λόγω αντιδράσεων εντός του κυβερνώντος κόμματος και της Βουλής, ακόμη και εντός του υπουργικού Συμβουλίου. Οι πιστωτές θεωρούν οτι αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι τις πωλήσεις δεν εξασφαλίζονται ώστε να δώσουν την επόμενη δόση του δανείου των 110 δις ευρώ, ούτε μπορούν να πείσουν την κοινή γνώμη των ευρωπαικών κρατών να πληρώσουν για νέα δάνεια στην Ελλάδα, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4469:2011-05-10-18-05-32&catid=58:2010-12-30-21-18-30&Itemid=79

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s