Το ηλεκτρονικό φιλί απειλεί σοβαρά τον ρομαντισμό!


Αίσθημα… εξ αποστάσεως με τη συσκευή e-kiss υπόσχεται νεαρός Ιάπωνας. Είναι μια επαναστατική συσκευή η οποία (αυτο)προβάλλεται ως η ιδανική λύση για όσα ζευγάρια έχουν σχέση εξ αποστάσεως. Η συσκευή e-kiss, εφεύρεση ενός νεαρού Ιάπωνα, σχεδιάστηκε για να διαβιβάζει την αίσθηση του φιλιού σε μακρινές αποστάσεις.

Το σύστημα αποτελείται από δύο ξεχωριστές συσκευές, μία για τον καθένα. Το ζευγάρι κανονίζει την ώρα του «φιλιού εξ αποστάσεως» και βάζει τη συσκευή στο στόμα. Ο ένας χρήστης φιλάει ένα μηχανισμό με ένα καλαμάκι που μοιάζει σαν τη συσκευή του αλκοτέστ. Στον υπολογιστή καταγράφεται και αποθηκεύεται η κίνηση της γλώσσας του χρήστη και εν συνεχεία ενεργοποιεί τον αντίστοιχο μηχανισμό που απαιτείται να έχει ο δέκτης του «φιλιού», μεταδίδοντάς το ψηφιακά στην άλλη άκρη, όπου βρίσκεται το… έτερον ήμισυ.

Αν και η συσκευή είναι ακόμα είναι στο ερευνητικό στάδιο στο Τεχνολογικό Εργαστήριο του Καζιμότο, ο δημιουργός της Νομπουχίρο Τακαχάσι θεωρεί πως έχει καταφέρει να αναπαραγάγει τις κινήσεις της γλώσσας, ενώ στο μέλλον θα προσπαθήσει να προσθέσει (άγνωστο πώς…) και τα υπόλοιπα στοιχεία που το κάνουν τόσο ξεχωριστό ως αίσθηση, όπως τη γεύση, την όσφρηση και την αφή.

Ο εμπνευστής του ισχυρίζεται ότι σχεδίασε το «e-kiss» προκειμένου να φέρει κοντά ανθρώπους που βρίσκονται σε απόσταση, αλλά ήδη ακούγεται ο αντίλογος όσων θεωρούν ότι το μέλλον των ψηφιακών σχέσεων, με συσκευές σαν κι αυτή, προβλέπεται, το λιγότερο, ψυχρό, απειλώντας ευθέως τον ρομαντισμό.

http://www.inews.gr/140/to-ilektroniko-fili-apeilei-sovara-ton-romantismo.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s