Στρατόπεδο Παύλου Μελά: προτάσεις για την αξιοποίησή του


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, με αντικείμενο «Προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά», στο πλαίσιο της διαμόρφωσής του σε Μητροπολιτικό Πάρκο και Μεσογειακό Βοτανικό Κήπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Χρ. Τσακίρης, όπου έδωσαν το παρόν οικονομικοί, επιχειρηματικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης, προκειμένου να διατυπωθούν ιδέες και λύσεις, για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Τσαλικίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης αστικού, χρηστικού πρασίνου και ιδιαίτερα στην σημασία της αναπαλαίωσης κτιρίων, τα οποία θα φιλοξενήσουν μελλοντικές δομές του Δήμου Παύλου Μελά. «Η νευραλγική θέση του στρατοπέδου θα αποτελέσει θέλγητρο για επισκέπτες από τα Βαλκάνια και ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο κ. Τσαλικίδης.

Από την πλευρά του, ο Σύμβουλος Ανάπτυξης Σπύρος Κάνουρας, υπογράμμισε την σημασία αξιοποίησης του προγράμματος  Jessica, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά πως «Αποτελεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την αειφόρο ανάπτυξη σε αστικές περιοχές.

Το Jessica αποσκοπεί στην οικονομική αποδοτικότητα και βιωσιμότητα, με παρεμβάσεις υπό την μορφή επενδύσεων, προς όφελος της οικολογικής ανάπτυξης και του σεβασμού στο περιβάλλον».

Σε δηλώσεις του ο Διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Νικόλαος Σουλάκης, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης Μητροπολιτικού Πάρκου για τις Δυτικές Συνοικίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πραγματοποιήσει και την μελέτη διαμόρφωσης του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο το 2006, επί δημαρχίας του Διαμαντή Παπαδόπουλου, στον πρώην Δήμο Σταυρούπολης.

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο και ο Μεσογειακός Βοτανικός Κήπος αποτελούν αίτημα της κοινωνίας τις τελευταίες δεκαετίες. Πραγματοποιούμε τον αστικό σχεδιασμό με βάση το πράσινο. Κάνουμε πραγματικότητα την ουτοπία με προγραμματισμό και άμεσες παρεμβάσεις προς όφελος της περιβαλλοντικής, σύγχρονης πολιτικής. Επενδύουμε στην πράσινη επιχειρηματικότητα, στην αειφόρο ανάπτυξη, στην ανάπτυξη του τουρισμού, στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιθυμούμε την φύση μέσα στην πόλη και την πόλη μέσα στην φύση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.


http://www.econews.gr/2011/05/12/stratopedo-pavlou-mela-2/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s