Κυπριακή σημαία υψώθηκε στην Κωνσταντινούπολη!


Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας υψώθηκε στην Κωνσταντινούπολη,για πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκου Κυπριανού, στη σύνοδο του ΟΗΕ για τις λιγότερες αναπτυγμένες χώρες.

Η Τουρκία, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αναγνωρίζει τη σημαία της Κύπρου και ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «Ελληνοκυπριακή Κοινότητα».

Ενώ η Κύπρος είναι χώρα μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία που είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, δεν ανοίγει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, καθυστερώντας μ΄ αυτόν τον τρόπο τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

Η κυπριακή σημαία, όμως υψώθηκε, είτε το ήθελαν είτε όχι οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη, στο συνέδριο αυτό του ΟΗΕ. Και θα αναγκασθεί και πάλι η Τουρκία να υψώσει και πάλι την κυπριακή σημαία όταν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Και όχι μόνον θα υψώσει την κυπριακή σημαία αλλά θα είναι αναγκασμένη να ανταλλάσσει και έγγραφα με την Κυπριακή Δημοκρατία, ως προεδρεύουσα χώρα.

Έως και σήμερα οι κύπριοι πολίτες που επισκέπτονται την Τουρκία, πλήρωναν περίπου 20 ευρώ για να αποκτήσουν βίζα, αλλά οι τουρκικές τελωνειακές αρχές δεν σφράγιζαν ποτέ τα κυπριακά διαβατήρια. Απλώς τοποθετούσαν την σφραγίδα στη βίζα που χορηγούσαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου είχε στην Κωνσταντινούπολη επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, ενώ επισκέφθηκε, στο Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

αἰέν ἀριστεύειν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s