Σε διαθεσιμότητα οι 4 αστυνομικοί των ΜΑΤ


Σε διαθεσιμότητα οι 3 αστυνομικοί των ΜΑΤ και ο αρχηγός της διμοιρίας τους που φαίνονται στο γνωστό πια video να ξυλοκοπούν άγρια… διαδηλωτή κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι είναι ηλικίας 20 και 21 ετών (και ας συνυπολογίσουμε σε αυτό το ποιοι επιλέγονται να μπουν στα ΜΑΤ, σίγουρα το κριτήριο δεν είναι τα ακαδημαϊκά τους προσόντα…). Και εγώ ρωτάω.

Ποιο άχρηστο μυαλό έκρινε ότι νεαροί 20 και ! 21 ετών μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις έντασης; Με ποια εκπαίδευση και ποια εμπειρία στο σώμα; Οι εμπειρότεροι αστυνομικοί, 30 και 35 χρονών, τι ακριβώς κάνουν; Κάθονται στα γραφεία και χτυπάνε σφραγίδες σε διαβατήρια; Μα δεν διορίστηκαν για να κάνουν αυτό (ακόμα και αν διορίστηκαν με έναν τενεκέ φέτα, γιατί τότε οι σχολές της Αστυνομίας ήταν εκτός Πανελληνίων εξετάσεων). Δεν πληρώνονται από εμάς για να κάνουν αυτό. Ας μεταθέσουν διοικητικό προσωπικό από τις πάμπολλες δημόσιες υπηρεσίες που περισσεύει στην Αστυνομία, για να ! κάνει τις δουλειές γραφείου. Η θέση του … αστυνομικού είναι στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη για να προασπίζεται την ασφάλεια του. Γι’αυτό πληρώνεται και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκε. Είναι προφανέστατο ότι λόγω και των πολύ μεγάλων διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα, λόγω της πίεσης από τα ΜΜΕ και την κοινωνία και λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις Παπουτσή, ή τιμωρία των νεαρών αστυνομικών θα είναι παραδειγματική. Ενδεχομένως και απόταξη από το σώμα.
Τι θα γίνει όμως από εδώ και πέρα. Η ανέχεια και η ανεργία που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα θα οξύνουν ακόμα περισσότερο της κοινωνικές συγκρούσεις. Είναι η Αστυνομία εκπαιδευμένη και οργανωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να τις διαχειριστεί αποτελεσματικά, χωρίς παρεκτροπές και κατάχρηση εξουσίας; Αμφιβάλλω ότι είναι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/05/4_14.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s