Διαρροή απαντήσεων στις Πανελλαδικές!


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών. Καταγγελίες για διαρροή απαντήσεων στο μάθημα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από φροντιστήριο σε μαθητή Λυκείου στην Αττική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για ηλεκτρονική αντιγραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από περιστατικό, που καταγράφηκε, προχθές, 18 Μαΐου, με μαθητή κατά την εξέταση το μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10.04 της 18ης του μήνα, ο συγκεκριμένος μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι.

Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν κινητό τηλέφωνο. Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα του διαγωνίσματος.

Όταν ερωτήθη ο μαθητής, από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο, στο οποίο πήγαινε. Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα. Σήμερα, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Όπως διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή θεμάτων, διότι ούτως ή άλλως στις 09.30, μισή ώρα μετά την έναρξη των διαγωνισμάτων, τα θέματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Εκείνο, που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν έχουν δοθεί απαντήσεις θεμάτων και σε άλλους μαθητές του φροντιστηρίου, που υπολογίζονται σε τριακόσιους. Για να διαπιστωθεί αυτό, όμως, κατάσχονται τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία θα ερευνηθούν, καθώς όπως έγινε γνωστό θα ζητηθεί από τον εισαγγελέα άρση απορρήτου.

Το γραπτό του μαθητή, που επιχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή, μηδενίστηκε. Δικογραφία σχηματίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του εκπαιδευτικού ερευνητή Χρήστου Κάτσικα στο NEWS 247, «η εμπλοκή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε για να διαπιστωθεί η προέλευση του μηνύματος και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αυτό προήλθε από πρόσωπο που έχει σχέση με φροντιστήριο ή διδάσκει σε αυτό».

news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s