Ενέργεια: 5 αλλαγές ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα


Στο συνέδριο του Economist η διευθύντρια ενέργειας της Κομισιόν Ίνγκε Μπερναετς,τόνισε ότι απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, κάνοντας λόγο για πέντε βασικές αλλαγές τις οποίες  η Κομισιόν ζητεί από τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του energypress.gr, πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας πρέπει να είναι να περάσει το σχέδιο νόμου, ενσωματώνοντας  τις απαραίτητες αλλαγές.

Η κ. Μπερναετς τόνισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ όποτε υπάρχει ανάγκη παρέχεται η απαιτούμενη τεχνική βοήθεια.

Η δεύτερη αλλαγή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα, περιλαμβάνει αφενός την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ και αφετέρου το διαχωρισμό του δικτύου μεταφοράς και διανομή.

Επίσης, η διευθύντρια ενέργειας της Κομισιόν ζήτησε την πρόσβαση καινούριων παικτών- ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση του λιγνίτη και της υδροηλεκτρικής ενέργειας, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, θα θέσει τις βάσεις για τον ανταγωνισμό στους συγκεκριμένους τομείς.

Όσον αφορά την αγορά του φυσικού αερίου, η κ. Μπερναετς ζήτησε και εκεί να γίνουν αλλαγές.

Τέλος, επισήμανε ότι η Ευρώπη στοχεύει στη δημιουργία ενός μοντέλου για τις αγορές ενέργειας, το οποίο θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αύξηση της απασχόλησης και την προσέλκυση επενδύσεων.

http://www.econews.gr/2011/05/20/energeia-komision-allages-ellada/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s