«Ανακύπτει θέμα ακυρότητας του πρωταθλήματος»


Ο εξειδικευμένος νομικός σε θέματα Αθλητικού Δικαίου Γ.Παναγόπουλος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα πλέι οφ δεν έπρεπε να γίνουν καθώς πρώτα έπρεπε να επικυρωθεί η βαθμολογία και ανακύπτει θέμα ακυρότητας του πρωταθλήματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  FM100 θεώρησε ότι η Superleague είναι εκτεθειμένη από την δικαστική απόφαση, καθώς αγνόησε το άρθρο 20, παρ.2 του ΚΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε αυτό αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης επικυρώνει υποχρεωτικά τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, πριν  τους αγώνες κατάταξης.

Ο εξειδικευμένος νομικός σε θέματα Αθλητικού Δικαίου Γ.Παναγόπουλος δήλωσε χαρακτητιστικά:

«Η Superleague είναι εκτεθειμένη από την δικαστική απόφαση, καθώς αγνόησε το άρθρο 20, παρ.2 του ΚΑΠ.Τα play-offs δεν έπρεπε να γίνουν. Επρεπε πρώτα να επικυρωθεί ολόκληρη η βαθμολογία και όχι να σαλαμοποιηθεί. Τώρα ανακύπτει θέμα ακυρότητας του πρωταθλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι η παράγραφος 2 του άρθρου 20 του ΚΑΠ αναφέρει:

«Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων.

 

Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ΠΡΙΝ τους αγώνες κατάταξης.

 

Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s