Υπάρχει κανείς αφελής που να φοβάται για την 5η δόση;


Το έχουμε πει και άλλοτε. Όχι μόνο δεν τολμάει η τρόικα να κόψει κάποια δόση από τα 110 δις, αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να παρακαλάει και από πάνω για να την πάρουμε. Και γιατί θα έπρεπε να παρακαλάει; Πρώτον γιατί δεν υπάρχει άλλη τόσο επικερδής επένδυση των χρημάτων τους με 5,2% (το δε ΔΝΤ, ουδέποτε στο παρελθόν είχε κάνει τόσο μεγάλη μπίζνα) και Δεύτερον, γιατί αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η ευρωζώνη. Βλέπετε ακόμα δεν έχουν καταφέρει να θωρακιστούν ώστε να μας φουντάρουν. Μετά δεν θα καταλάβουμε τι μας έλαχε.

Για να το αντιληφθείτε αυτό δείτε πως, ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη, αφού…τους εμπαίζει κανονικά και δεν εφαρμόζει καμία διαρθρωτική αλλαγή από αυτές που παραγγέλλει η τρόικα, καθόσον τέτοιες αλλαγές θα έφερναν μεν κάποιες ανάσες στην οικονομία, αλλά θα γκρέμιζαν το κρατικοδίαιτο και πελατειακό «καθεστώς ΠΑΣΟΚ». Εδώ έφτασε το ΠΑΣΟΚ στο 20% (βλ. αυριανές δημοσκοπήσεις), φανταστείτε να έκανε και τις αλλαγές αυτές, που θα είχε πάει;; Βέβαια η Γερμανία αντιλήφθηκε που πάει το πράγμα και τον κίνδυνο ακόμα και να χαθούν τα χρήματα της τρόικας και γι’ αυτό εκτιμούμε, άρχισε να κινεί σενάρια αναδιάρθρωσης, δηλαδή πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή, αλλά πήρε το κατάλληλο μήνυμα από εκεί που έπρεπε και λούφαξε. Θα περιμένει για κάποια άλλη ευκαιρία.

Όχι μόνο λοιπόν θα δώσουν την 5η δόση, που μακάρι χίλιες φορές να μην την έδιναν, αλλά προθυμοποιούνται να μας δώσουν και άλλα 60 δις από πάνω. Εδώ όμως είναι το κόλπο της προπαγάνδας τους. Ενώ θέλουν οι ίδιοι να μας δώσουν χρήματα, για τους λόγους που είπαμε, ταυτόχρονα παριστάνουν και τους σκληρούς από πάνω βάζοντας όρους για δήθεν υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και δήθεν συναίνεση και άλλα αστεία, με προφανή στόχο να τρομάξουν τον ελληνικό λαό και να εξαναγκάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ξεπουλήσουν τη χώρα, προσδένοντας ταυτόχρονα νομικά τις απαιτήσεις τους.

Όχι μόνο δεν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση (ποια κυβέρνηση αλήθεια; Όχι προφανώς αυτή του ΠΑΣΟΚ) να ενδώσει στις απαιτήσεις αυτές, αλλά θα πρέπει να επιδιώξει όρους ακόμα πιο ευνοϊκούς και από το πρώτο μνημόνιο. Και να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα τους πετύχει. Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί μας είναι ερωτευμένοι με τις καρέκλες τους και δεν ρισκάρουν το παραμικρό.
Αυτό το τελευταίο είναι πλέον δική μας αρμοδιότητα. Σε λίγο θα κληθούμε όλοι στους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/05/5_22.html#ixzz1N7UqWlN0

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s