Το άπιαστο όνειρο της Ελλάδας


Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό εάν δεν βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα. Ουτοπικός ο στόχος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τους Financial Times.

Δημοσιεύτηκε: Μάϊος 25 2011 14:27 Ενημερώθηκε: Μάϊος 25 2011 14:27

Ως ανέφικτο, υπό τις παρούσες συνθήκες, χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας οι Financial Times.

«Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό. Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες το σχέδιο αυτό είναι συνορεύει με το ανέφικτο», επισημαίνεται.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως σημειώνεται, οι επενδυτές αποστρέφονται τις τοποθετήσεις τόσο στους κρατικούς τίτλους, όσο και σε άλλους τομείς.

Ακόμα και ο στόχος για άντληση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ φαντάζει άπιαστο όνειρο για τους Financial Times, εκτιμώντας ότι σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση πετύχει να πωλήσει στις καλύτερες δυνατές τιμές δεν θα αντλήσει περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013.

Το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει τεθεί κυρίως για να κερδίσει η Ελλάδα χρόνο και να αποφύγει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή χρεοκοπίας.

Ο αρθρογράφος, που εκτιμά ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν έχουν άλλες επιλογές, επισημαίνει ότι αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι το πότε και το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση.

http://news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s