Reuters: Πάνω από 20.000 οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα – Φωνάζουν: Εμπρός λαέ μην κάνεις ησυχία να ακουστούμε μέχρι την Ισπανία


 – Απλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με τα παιδιά τους, με τα ποδήλατα συνεχίζουν να καταφθάνουν

– Κανείς που βρίσκεται στο κέντρο δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ – Άγνωστη η αιτία
– Κλειστή αυτή τη στιγμή η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας, η Πανεπιστημίου και η άνοδος της Συγγρού

Πλήθος κόσμου έχει ήδη συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος από το κίνημα «Αγανακτισμένοι πολίτες» που δημιουργήθηκε μέσω Facebook και στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερο από 25.000 πολίτες που αντιδρούν στην συνεχή κυβερνητική πολιτική λιτότητας και επώδυνων μέτρων.

ΦΩΤΟ NEWSIT Kάποιοι πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία

Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα βρίσκονται περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνθρωποι και ο αριθμός όσο περνάει η ώρα όλο και θα αυξάνεται. Κλειστοί από τους διαδηλωτές είναι όλοι οι δρόμοι του κέντρου από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια.

Στα αξιοσημείωτα της μεγαλειώδους διαδήλωσης είναι ότι κανείς από όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Aυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερφόρτωση του δικτύου, καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές στέλνουν συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, αλλά είναι άγνωστο ακόμα εάν υπάρχει κάποια άλλη αιτία, ακόμα και εκείνη του σαμποτάζ.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο κόσμος που φτάνει στο σημείο είναι από όλες τις ηλικίες, ήσυχοι και απλοί άνθρωποι που με αυτό τον τρόπο θέλουν να διαδηλώσουν ότι δεν αντέχουν άλλο με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έστειλαν μήνυμα και στους «συναδέλφους Ισπανούς» με ένα πανό που γράφει: «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγετε».

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών καταφθάνουν στο Μετρό του Συντάγματος και ενσωματώνονται στο μεγάλο τεράστιο πλήθος, που διαδηλώνουν ειρηνικά.

Οι διαδηλωτές κοιτώντας τη Βουλή, φωνάζουν ως συνήθως «κλέφτες» απευθυνόμενους στους πολιτικούς, ενώ φωνάζουν και διάφορα άλλα συνθήματα κατά της κρίσης.

ΦΩΤΟ NEWSIT Και πανό στα ελληνικά που λέει ότι οι Έλληνες είναι ξύπνιοι

Ίδιες εκδηλώσεις οργής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο και στην Πάτρα.

Το μυστικό ήταν και πάλι κρυμμένο στο internet. Νέοι κυρίως άνθρωποι δικτυώθηκαν, οργανώθηκαν στο facebook και αλλού και κατέβηκαν στο δρόμο χωρίς την βοήθεια κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τα ίδια αντανακλαστικά φαίνεται λειτουργούν πλέον και εδώ. Μια αντίστοιχη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και ξαφνικά έγινε ένα “μπαμ”.

Πάντως, σε αυτή τη μαζική συμμετοχή έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το φιλότιμο του Έλληνα φαίνεται πληγώθηκε όταν είδε χιλιάδες Ισπανούς διαδηλωτές χωρίς κομματικές σημαίες να δηλώνουν απλά “αγανακτισμένοι” αλλά στην πράξη και να φωνάζουν εν χορώ το σύνθημα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων.

Οι Ισπανοί κατέβηκαν με αφορμή τις εκλογές για να διαδηλώσουν ότι δεν θα ανεχθούν τα μέτρα. Τα μέτρα που “θα” πάρει η ισπανική κυβέρνηση και χλεύασαν με τον τρόπο τους του Έλληνες που δεν αγανακτούν έμπρακτα θα μέτρα που ήδη έχει πάρει η δική τους κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο και είναι έτοιμη να πάρει κι άλλα ακόμη πιο σκληρά.

Άρχισαν μάλιστα και τα περίεργα… Ξαφνικά η σελίδα διαγράφηκε και άρχισαν και οι θεωρίες συνωμοσίας, το θέμα μάλιστα έφτασε ως και σε ξένες ιστοσελίδες, ως το CNN.

http://www.sigmalive.com/news/greece/386263

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s