Ο Μπουτάρης αγωνίζεται για πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη


Να ξανακερδίσει η πόλη τον ιστορικό, πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, με Τούρκους, Εβραίους, Έλληνες και Σλάβους, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης…

Να ξανακερδίσει η πόλη τον ιστορικό, πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της, με Τούρκους, Εβραίους, Έλληνες και Σλάβους, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στο τουρκικό φιλοϊσλαμικό περιοδικό «Aksiyon». Το περιοδικό κυκλοφόρησε με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη αναζητεί την ψυχή της», με αφορμή την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης από την Turkish Airlines.

Ο Serkan Meriç γράφει στα Turkish-Greek News ότι στο εκτενές αφιέρωμα του περιοδικού, καθηγητές και επιχειρηματίες μιλάνε για την πόλη της Θεσσαλονίκης, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που είχε η πόλη στο παρελθόν. «Η Θεσσαλονίκη λογαριάζεται με τον εαυτό της προς επιστροφή στην ιδιαίτερη θέση, που είχε στο παρελθόν», αναφέρουν οι συντάκτες.

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γράφει το περιοδικό, εκμυστηρεύεται το μεγαλύτερο όνειρό του, που είναι να ξανακερδίσει η πόλη τον ιστορικό, πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της: «Πρώτα από όλα θέλουμε να φέρουμε πίσω, την ιστορική πραγματικότητα 500 ετών επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», λέει ο Δήμαρχος και συνεχίζει επικαλούμενος ότι στον 20ο αιώνα: «οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι Έλληνες και οι Σλάβοι έδωσαν μια πολυπολιτισμική ταυτότητα στην πόλη. Στις αρχές του 20ου αιώνα σε αυτήν την πόλη, η οποία αντικατόπτριζε αυτήν την κυρίαρχη μοτίβα, εκδίδονταν 12 εφημερίδες στα Τουρκικά, στα Ελληνικά, στα Γαλλικά και στα Εβραϊκά».

Υπάρχουν άραγε ακόμη κάποιοι που δεν κατάλαβαν;

http://enwtheite.blogspot.com/2011/05/blog-post_28.html?spref=fb

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s