Πάγκαλος εναντίον “Αγανακτισμένων”


Πανικόβλητη η κυβέρνηση βάζει τον Πάγκαλο να επιτεθεί στο ογκούμενο Κίνημα των “Αγανακτισμένων”

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει ο Πάγκαλος και ξανά προς τον προβοκατόρικο ρόλο του.

Αυτή τη φορά τα έβαλε με το κίνημα των Αγανακτισμένων. Τον πείραξε φαίνεται, τον ενόχλησε στο Μεγάλη Βρετανία που κάνει τα ρεβεγιόν του και τα τρώει μαζί με τους φίλους του επιχειρηματίες.

Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (ο οποίος μάλλον μετράει μέρες στο πόστο του) χαρακτήρισε του Αγανακτισμένους «μόδα των Νέων Τεχνολογιών». Δεν ντρέπεται μάλιστα να παραλληλίζει τις διαδηλώσεις με αυτές στην Αίγυπτο λέγοντας: «Δείτε που οδήγησε το κίνημα του facebook. Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου της χώρας. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα, σε μια στιγμή οργής δύο πράγματα μπορούν να προσφέρουν: είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελική εκτόνωση που δεν ενδιαφέρει και την πολιτική αυτή καθ’ αυτή είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες». Και συνεχίζει ανερυθρίαστα: «Πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στα πανό δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες».

Κρίμα, για τον Πάγκαλο που εχθροί και φίλοι τον χαρακτηρίζουν ευφυή άνθρωπο. Εκτός κι αν ευφυΐα είναι να παίζει τα παιχνίδια του ΓΑΠ και της Τροϊκας.

Δηλαδή τι κάνει ο άνθρωπος; Κατηγορεί τους χιλιάδες νέους που δεν έχουν δουλειά, που πεινάνε από την πολιτική του Μνημονίου και το κυριότερο, που δε βλέπουν ελπίδα, ότι προετοιμάζουν το έδαφος για κάποιους που θα καταλάβουν αντιδημοκρατικά της εξουσία; Ή ότι θα εκτονωθούν σύντομα κι άρα δεν ενδιαφέρον την πολιτική;

Και ποιος του είπε ότι είναι πολιτικό το κίνημα αυτό που στηρίζεται στη χρήση του ίντερνετ; Δε θέλει να είναι πολιτικό, κοινωνικό κίνημα, θέλει να είναι ένα κίνημα που θα ταρακουνήσει τους καρεκλοκένταυρους φίλους του κ. Πάγκαλου; Αλλά που να το καταλάβει αυτό ένας πολιτικός σαν τον Πάγκαλο; Έχει μήπως τα κότσια να πάει στο Σύνταγμα και να πει στον συνταξιούχο που παίρνει 400 ευρώ ότι αυτός δηλώνει εισόδημα 900 χιλ. ευρώ το χρόνο, κι αυτά είναι μόνο τα φανερά;

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει ο κ. αντιπρόεδρος ο οποίος έχει ασυλία από το αφεντικό του, τον κ. Παπανδρέου, άρα είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για ότι θα γίνει από εδώ και στα εξής.

Ακόμη κι αυτά που γράψαμε είναι πολλά για έναν «τελειωμένο» πολιτικό παλαιάς κοπής.

http://www.antinews.gr/2011/05/28/103267/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s