Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»!


Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει πλέον νομικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί  από την κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, όπως εξάλλου καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.


http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/120.html#more

3 σκέψεις σχετικά με το “Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»!

 1. ΣΦΑΓΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΘΟΥΝ, ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΩΡΗΔΟΝ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ;

  ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΡΓΟΥΜΕ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΗΤΤΑ!!!!

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ

 2. 1) το άρθρο 120 παρ.4 Σ είναι πάντα ενεργοποιημένο. σε περίπτωση που θελήσουμε να υπαγάγουμε καποια πραγματική συμπεριφορά στη σφαίρα νομικής εκτίμησης που αυτό δημιουργεί τότε σημαίνει πως βρισκόμαστε σε κενό δικαιόυ, οπότε
  2) νομικά δεν μπορεί να καλυφθεί τίποτα. κάθε εξέλιξη χαίρουσα της λαϊκής βαολήσεως θα είναι δικαιολογημένη όχι όμως νόμιμη. θα νομιμοποιηθεί από τη νέα έννομη τάξη που θα δημιουργήσει η ίδια.

  το αρ.120παρ.4Σ δε μιλάει δυνατές πολιτικές στα πλαίσια του συντάγματος. περιγράφει πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες σε περίπτωση που το σύνταγμα προσβληθεί βαρύτατα, ώστε σε περίοδο έκνομης και αντισυνταγματικής τάξης με εξίσου έκνομη και εξωσυνταγματική δύναμη οι πολίτες να επιβάλουν τη συμμόρφωση της έννομης τάξης στις επιταγές τις λαϊκής βούλησης.

  Δε χρειάζεται νομική κάλυψη των αγανακτισμένων. πραγματική αντίσταση στην αντισυνταγματικότητα με κάθε μέσο χρειαζόμαστε. γι’αυτό και ενδιάμεσοι φορείς που μπορούν να στρεβλώσουν ή να παρακάμψουν την ελεύθερα διαμορφώμενη βούληση του λαού πρέπει να καμφθούν. Ως πρώτη ενέργεια που εντάσσουμε στο αρ.120 ας είναι το βίαιο κλείσιμο των τηλεοπτικών καναλιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s