Ποιος πιστεύει πλέον τον κ. Παπακωνσταντίνου;


Με «άγριες» διαθέσεις μπήκαν οι βουλευτές του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών κατά του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά τις «διαρροές» για τα όσα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Οι βουλευτές αισθάνονται εγκλωβισμένοι στην πολιτική Παπακωνσταντίνου και σήμερα, αυτή την ώρα, έχουν την ευκαιρία να δουν τον υπουργό Οικονομικών –πολλοί από αυτούς– για πρώτη φορά μετά από καιρό.

Η παράταση ψήφισης τους Μεσοπρόθεσμου τους έχει βάλει σε σκέψεις, μιας και αποφασίστηκε να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Πολλοί ήδη φοβούνται ότι έγινε εσκεμμένα προκειμένου να έχει προηγηθεί η Σύνοδος, όπου θεωρείται σίγουρο ότι θα ανοίξει ο δρόμος στην Ελλάδα για επιπλέον δανεισμό. Την εξέλιξη αυτή το κυβερνητικό επιτελείο θα την παρουσιάσει ως «μεγάλη» νίκη και έτσι επικοινωνιακά θα δεσμεύσει τους βουλευτές να ψηφίσουν την νέα επιδρομή στα εισοδήματα των πολιτών.

Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει στοιχεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβρη. Εκεί θα γίνει λόγος από πλευράς του για μείωση του ΦΠΑ και μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα φανεί ανοιχτός για επίσης μείωση σε φόρους στα φυσικά πρόσωπα. Έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα πει πως αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο μέσα σε λίγους μήνες θα υπάρξουν «θετικά» μέτρα για την κοινωνία.

Το ερώτημα βέβαια πλέον είναι ποιος τον πιστεύει πια…

 

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/36985/poios-pisteyei-pleon-ton-k-papakwnstantinoy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s