Αλλάζουν τα πάντα στα ταξί


Στη μεταρρύθμιση της αγοράς των ταξί, στα πρότυπα των δυτικών χωρών, προχωρά το υπουργείο Υποδομών.

Με σχέδιο απόφασης, το οποίο σύντομα θα οδηγήσει σε Προεδρικό Διάταγμα και σχέδιο νόμου, καταργούνται οι περισσότεροι περιορισμοί που υφίστανται στα ταξί.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν στα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΧΙ, ΑΓΟΡΑΙΑ) σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ρέππα έχουν ως στόχο τον …….εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της αγοράς κατά τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.Έτσι, νομικά πρόσωπα κάθε κατηγορίας θα μπορούν να αποκτήσουν άδειες ταξί — θα προβλέπεται συγγκεκριμένος αριθμός που μπορεί να αποκτήσουν ανά έδρα- ενώ θα επιτραπεί να κυκλοφορήσουν στους δρόμους οχήματα δημόσιας χρήσης με επτά ή εννέα θέσεις, τα οποία θα μπορούν να χρεώνουν με διαφορετικό κόμιστρο, κατόπιν συνεννόησης.

Ακόμη, το υπουργείο δρομολογεί την κατάργηση των ασυμβίβαστων και των χωρικών περιορισμών που υφίστανται σήμερα στην άσκηση του επαγγέλματος. Θα απαιτείται επαρκής γνώση της ελληνικής και απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμου της αλλοδαπής.

http://www.roufianos.com/showthread.php/551405-%CE%91%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF#.TfG8XVuZeSo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s