‘ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ’ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ Ο ΜΙΚΗΣ


Πρόσκληση να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έστειλε ο Γιάννης Μπουτάρης στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, για την απαγόρευση της συγκέντρωσης του…

Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους που είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, τον κάλεσε να συμμετέχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επικοινώνησε με συνεργάτες του Μ. Θεοδωράκη οι οποίοι του είπαν ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί ο ίδιος αλλά συνεργάτης του. Ο Γ. Μπουτάρης δήλωσε πως επιθυμία του ήταν να παρευρεθεί ο ίδιος ο Μ. Θεοδωράκης.

Ο Κώστας Γκιουλέκας, από τη Ν.Δ., τόνισε πως «η ευρυθμία της πόλης δεν απειλείται από την ομιλία του κ.Θεοδωράκη αλλά από το παραεμπόριο, το διπλοπαρκάρισμα και τα τραπεζοκαθίσματα».

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκανε λόγο για «κατάπτυστη απόφαση του δημάρχου αφού οι πλατείες ανήκουν στο λαό και όχι στον κ. Μπουτάρη».

Ο Στέλιος Παπαθεμελής, της Δημοκρατικής Αναγέννησης, υπογράμμισε ότι «ο δήμαρχος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαγορεύει ομιλίες σε κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, της Ανοιχτής Πόλης, χαρακτήρισε αστείες τις δικαιολογίες για τη μη παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ ο Χρήστος Μάτης, από τους Ενεργοούς Πολίτες – Οικολογία στην πράξη, τόνισε πως χρειάζεται «εκτόνωση με αμοιβαίες διευκρινίσεις.

Ας αποσύρει ο δήμαρχος και τυπικά την επιφύλαξή του για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην πλατεία και ο κ. Θεοδωράκης την απαίτηση για συγνώμη».

 

http://fimotro.blogspot.com/2011/06/blog-post_9327.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s