Παραλύουν την Τετάρτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


«Κατεβάζουν ρολά» αύριο τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των δύο συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις σχεδιάζει και το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που δίνει ραντεβού για τις 7 το πρωί της ίδιας μέρας στο Σύνταγμα.

Στην γενική απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και η ΟΤΟΕ ενώ θα απεργήσουν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν εν τω μεταξύ τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ � ΑΔΕΔΥ.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία και συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης.

Δεμένα θα παραμείνουν παράλληλα αύριο τα πλοία στα λιμάνια, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ . Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει ως εκ τούτου να απευθύνονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες.

Κλειστός θα παραμείνει ο εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη κινητοποίηση.

Ακινητοποιημένοι καθ� όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ έχουν προκηρύξει τέλος για την Τετάρτη 15 Ιουνίου και τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ.

Τα συνδικάτα προγραμματίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα προσδιορισθούν το προσεχές διάστημα από τα όργανα των τριτοβάθμιων οργανώσεων.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1993413

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s