Τέλος η εξίσωση φόρων στo πετρέλαιo κίνησης και θέρμανσης


ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ! ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ.

Αναβάλλεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που, όπως είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, θα έμπαινε σε εφαρμογή τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυτό γνωστοποίησε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Θα πρέπει να τονιστεί πως από την εξίσωση θα προέκυπτε μεγάλη επιβάρυνση στα νοικοκυριά, καθώς η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τα 90 λεπτά το λίτρο θα έφθανε στο 1,5 ευρώ το λίτρο με αύξηση της τάξης του 67%.

Η εξίσωση των φόρων θα οδηγούσε σε αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 400 εκατ. ευρώ εντός του 2011 και, από τη στιγμή που αναστέλλεται η εφαρμογή του, θα πρέπει να αναζητηθεί άλλο μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος.

Εξάλλου, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε ελέγχους πόθεν έσχες και άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Από τα λεγόμενά του προέκυψε πως αντιμέτωποι με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αυστηρό έλεγχο πόθεν έσχες θα βρεθούν όσοι «σήκωσαν» καταθέσεις από την Ελλάδα και τις μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και όποιοι είχαν θέση εξουσίας (αιρετοί ή δημόσιοι λειτουργοί) την τελευταία 20ετία.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΚΤΕ Οικονομικών, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ενστάσεις για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και για τη μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης από τον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α 13% στον υψηλό 23% τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63151118

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s