«Ώρα μηδέν» για ΠΑΣΟΚ-«Θα πάω μέχρι τέρμα» δηλώνει ο Παπανδρέου (vids)


Καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αμφισβητείται ανοιχτά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν προκειται να φυγομαχήσει στην Κ.Ο ανακοινώνοντας ότι αμέσως μετά τη συνεδρίαση, θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβερνησης. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις Φλωρίδη , Νασιώκα αλλά και σενάρια για αναβολή του ανασχηματισμού για 24 ώρεςπου δεν επισβεβαιώθηκαν, καθώς και δηλώσεις στελεχών του κινήματος. 


Μπαίνοντας στην αίθουσα ο κ. Παπανδρέου καταχειροκροτήθηκε από όλους τους βουλευτές που σηκώθηκαν όρθιοι. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Όπως τόνισε πήραν στις πλάτες τους αμαρτίες άλλων και δίνουν μάχη εδώ και 20 μήνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρία στοιχήματα, με πρώτο εκείνο του χρέους και των ελλειμμάτων. Δεύτερο στοίχημα ήταν οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα εδώ και χρόνια και το τρίτο σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου είναι να καταφέρουν η Ελλάδα να παίξει σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών. 

Ο κ. Παπανδρέου έκανε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως έκανε σοβαρά λάθη μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, ενώ αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριοΑ. Μέρκελ για το νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα μαμούθ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, δήλωσε πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες γιατί οι εκτιμήσεις που είχαν γίνει στην Ευρώπη δεν ήταν σωστές, ενώ όπως σημείωσε η κρίση παρέσυρε κι άλλες χώρες. Έφερε ως παράδειγμα τη δήλωση τουκ. Σαρκοζί ο οποίος σήμερα έκανε λόγο για παραμέρηση των εθνικών σκοπιμοτήτων και να υπάρξει ενότητα για να ανακτηθεί το πρόβλημα στην Ευρώπη. 

Επεσήμανε επίσης ότι μπροστά σε όλες αυτές τις φουρτούνες που ήρθαν και θα έρθουν, στόχος είναι η σταθερότητα της χώρας και ζήτησε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στις δικές τους δυνάμεις. Μάλιστα, απευθύνθηκε προς όλους και τόνισε πως δεν έχουμε το δικαίωμα να φυγομαχήσουμε, αλλά ούτε και την πολυτέλεια, ενώ τους είπε ότι εκείνοι μπορεί να στηριχθούν σε εκείνον και εκείνος σε όλους αυτούς. 

Αναφερόμενος στο θέμα της συναίνεσης, δήλωσε ότι επεδίωξε την εθνική συνεννόηση και έφερε ως παράδειγμα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που τα κατάφεραν, ενώ εκείνοι που έχουν το σοβαρότερο πρόβλημα δεν τα κατάφεραν. Έκανε λόγο για προτάσεις που έκανε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s