ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Πειραιάς 17 Ιουνίου 2011

Προς:   – Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως εκπρόσωπο της Εκτελεστικής Εξουσίας

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο ως εκπρόσωπο της Νομοθετικής Εξουσίας

Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα ως εκπρόσωπο της Δικαστικής Εξουσίας

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτη ως αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων

ΕΝΩΠΙΟΝ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

(Μόνου κατά το Σύνταγμα δικαιουμένου και υποχρεωμένου να αντιστέκεται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Άρθρο 120 παρ. 4Σ).

Κατά γενική ομολογία, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τα τελευταία τριάντα πέντε περίπου χρόνια, ασκώντας άφρονα πολιτική, οδήγησε τη χώρα σε μία πλασματική ανάπτυξη, από την οποία επωφελήθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία. Μάλιστα, αυτή η πολιτική ηγεσία δεν δίσταζε να:

 • Παραδίδει την αρχηγία των Ενόπλων Δυνάμεων σε κομματικούς της φίλους, εκφυλίζοντας παράλληλα τη μαχητικότητα και τον ρόλο τους να υπεραμυνθούν των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με τη διασπορά του στερεότυπου οπίου «τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!”.
 • Δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο ικανότατοι Αξιωματικοί:
  • Είτε αποστρατεύονταν ακούσια με ανυπόστατες αιτιάσεις,
  • Είτε μη ανεχόμενοι την αναξιοκρατία και τον κομματικό ραγιαδισμό που επέβαλαν οι διορισμένοι «ηγέτες», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προσπαθώντας να διατηρήσουν στο ακέραιο την αξιοπρέπεια τους.
  • Κατασπαταλά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς σε αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας και καθομολογούμενης αδιαφάνειας εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς να εξασφαλίζεται η υποστήριξή τους, ενώ παράλληλα οι μόνιμοι και έφεδροι στρατιωτικοί, συνέχιζαν να λειτουργούν, εργάζονται και ζουν σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα.
  • Εξαφανίζει τη γνώση και τον επαγγελματισμό από τα καίρια σημεία της διοικητικής μηχανής, οργώνοντας το καλύτερο χωράφι για την ευδοκίμηση της διαφθοράς.

Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και στον υπόλοιπο δημόσιο βίο της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρωτοφανή φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία η κάθε πλευρά εκμεταλλευόταν ανάλογα, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία και να συνεχίσει την καταστροφή της.

Σε αυτά τα 35 χρόνια, μεθοδευμένα καταστράφηκε κάθε παραγωγική υποδομή, ενώ η Παιδεία μας εξαρθρώθηκε συθέμελα επ’ ωφελεία της παραπαιδείας που και αυτή είναι στρατευμένη στον ευνουχισμό των Πανελλαδικών. Το Δημόσιο έγινε ο μόνος εργοδότης και επενδυτής. Οι νέοι παραδόθηκαν «άοπλοι» στον «σύγχρονο» τρόπο ζωής, ο οποίος μεταξύ των άλλων συμπεριελάμβανε και την διαρκή προσπάθεια να τους εξασφαλίσει μία θέση στο Δημόσιο, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα της κρατικής εξουσίας να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές για τους νέους με επιθυμίες και οράματα.

Τραγική κατάληξη να ζούμε σήμερα ένα νέο κύμα μεταναστών με την διαφορά όμως, ότι αυτή την ώρα δεν μεταναστεύουν τα εργατικά χέρια, αφού αυτά μας προσφέρονται σε αφθονία από χώρες αμφιβόλων σκοπιμοτήτων αλλά οι πνευματικοί μας άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτοί δηλαδή στους οποίους επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια την πρόοδο και αλλαγή της πατρίδας μας.

Συνεπώς, ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φθάναμε στην σημερινή κατάσταση. Μόνο που εκείνοι που ασκούσαν την εξουσία παραπλανούσαν με ψεύτικες υποσχέσεις, με ψευδή παραστατικά τους πολίτες, τους αποπροσανατόλιζαν από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας τους, υποσχόμενοι «καλύτερες ημέρες». Είναι οι ίδιοι που και σήμερα έρχονται να υποσχεθούν στον αγανακτισμένο και διαμαρτυρόμενο λαό, ότι κάνουν ότι μπορούν για να «σώσουν» την χώρα από την καταστροφή. Την καταστροφή στην οποία εκείνοι την οδήγησαν, ενώ είναι φανερό, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν οδηγούν στην διάσωση αλλά στην καταβαράθρωση της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους. Άλλωστε την αποτυχία τους συνομολογούν και οι ίδιοι πλέον.

Ανεξάρτητα όμως από τυχόν λάθος επιλογές της πολιτικής παρατάξεως που ασκεί σήμερα την εκτελεστική εξουσία και διαθέτει στην Βουλή την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, με την υπογραφή των διεθνών συμβάσεων, τις οποίες έχει παραχωρήσει να διαχειρίζεται αποκλειστικά ο υπουργός οικονομικών της Κυβερνήσεως, υπογράφοντας εξ ονόματος της Βουλής, έχει παραβιάσει, εν γνώσει της, συνταγματικές διατάξεις αναφορικά με την λειτουργία του πολιτεύματος (άρθρο 28 παρ. Σ). Με την εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων εκχωρήθηκαν δικαιώματα του Κράτους στους δανειστές του και παραδόθηκε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας σ’ εκείνους, ενώ είναι ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους (άρθρο 106 Σ), να εδραιώσει την κοινωνική ειρήνη, να προστατεύσει το γενικό συμφέρον και να διασφαλίσει, ότι η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν θα αναπτυχθεί εις βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή εις βάρος της εθνικής οικονομίας. Έτσι με την υπογραφή της δανειακής συμβάσεως έχει εκχωρήσει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές της χώρας, αφού έχει αποποιηθεί την δυνατότητα εξευρέσεως άλλου τρόπον αποπληρωμής των δανείων. Ενεχυρίασε στους ίδιους κάθε παραγωγική της δυνατότητα, φυσικό ή ορυκτό πλούτο, ενώ διαπραγματεύεται την πώληση της ακίνητης περιουσίας της πατρίδας, και μάλιστα όχι με τους νόμους της αγοράς αλλά με προνομιακούς υπέρ των δανειστών όρους και προϋποθέσεις.

Όπως ήταν φυσικό με τον τρόπο που έχει επιλέξει να ασκεί την εξουσία της η πολιτική παράταξη που υφάρπαξε για μία ακόμη φορά την λαϊκή εντολή, υποσχόμενη ημέρες πλήρεις υλικών προνομίων, έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό και θυμηδία στο εξωτερικό. Έχει για μία ακόμη φορά καθηλώσει τις ελπίδες του Έθνους μας για ανάταξη και πρόοδο και έχει φέρει προ των πυλών νέα εθνική συμφορά, είτε με την πιθανολόγηση μιας εξευτελιστικής εθνικής χρεοκοπίας είτε με την παράδοση άνευ όρων εθνικού εδάφους χάριν αποπληρωμής χρέους, το οποίο η ανόητη και χωρίς όρους διαχρονική καιροσκόπος πολιτική, έχει δημιουργήσει.

Με την παρούσα αναφορά μας, την οποία απευθύνουμε προς τον Ελληνικό Λαό και την κοινοποιούμε στην Εκτελεστική, την Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία της Χώρας, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους εκείνους που θεωρούν, ότι η Πατρίδα είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και μπορούν να την διαχειρισθούν για μία ακόμη φορά χωρίς τον οφειλόμενο προς αυτήν σεβασμό, ασκώντας βιαίως Συνταγματικές εκτροπές,    ότι είμαστε παρόντες στην κρίσιμη για το Έθνος στιγμή.

Παρακολουθούμε και αγρυπνούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, όπως οφείλουμε, αφού, πλέον όλων των άλλων, έχουμε δώσει και όρκο προς την Πατρίδα να τηρούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, γεγονός που δεν έχουμε λησμονήσει μετά την αποστρατεία μας, μιας και εξακολουθούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους και τους επισημαίνουμε το αυτονόητο. Είμαστε συναγωνιστές τους.

Στην αναγνωρισμένη κατά το Σύνταγμα εξουσία δηλώνουμε, ότι θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί ώστε με νόμιμες ενέργειες όλοι εκείνοι που ταπεινώνουν την Χώρα διεθνώς και διαμελίζουν τη σάρκα της, να λογοδοτήσουν σε Δικαστές ανεξάρτητους και αφοσιωμένους στο καθήκον τους. Υποσχόμεθα ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη ταπείνωση του Έθνους και θα συνταχθούμε με τις μικρές μας δυνάμεις, μαζί με τον Ελληνικό Λαό, σε κάθε νόμιμη ενέργεια που μόνο σκοπό θα έχει να μη ζήσει ο λαός μας στο εξής, ημέρες προσβολής και ανώφελης θυσίας.

Τέλος απευθυνόμενοι προς τους εν ενεργεία συναδέλφους μας τους παρακαλούμε να βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να μη παραχωρήσουν νομιμότητα σε καμία πολιτική πράξη οποιασδήποτε εξουσίας, η οποία θα αντιστρατεύεται τους νόμους του Ελληνικού κράτους αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα υπηρετεί πιστά το Σύνταγμα της Χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Η Αναπλ. Γενικός Γραμματέας                                                                                  Ο Πρόεδρος

              Άννα Βλαχοπούλου                                                                                            Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

           Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.                                                                                            Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

http://www.aneaed.gr/?p=1996

16 σκέψεις σχετικά με το “ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 1. ΕΙΔΟΜΕΝ ,. καποτε σας πιστευα ανευ ορων , τωρα πρεπει με την σταση σας και το παραδειγμα να πεισετε ολους.
  η Δικαιοσυνη μεχρι στιγμης , δεν φαινεται να ερευνα την αδικια .,.,.δε τη θεωρω τυφλη ,, και βρισκω να αργει να παρει θεση.ΓΑ.

 2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ;;; ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΥΡΙΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ;;;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ν.Κ.

  • Ναι κάθε επέμβαση του στρατού (ανεξάρτητος των προθέσεων και του σκοπού) στο κοινοβούλιο θεωρείτε και είναι πραξικόπημα

 3. Εχει παρει θεση,υπερ των διεθνων τοκογλυφων τραπεζιτων.Και μαλιστα απο το 1946,που δημοσιευτηκε ο Αστικος Κωδικας που απαγορευει τη ληψη τοκου επι τοκων,εκανε ταχα οτι δεν το ηξερε,και δεν εφαρμοζε το νομο,εις οφελος των τοκογλυφων τραπζεζιτων

 4. Παιδιά τι εννοούν «Ανεξάρτητη» Ένωση Αποστράτων; Ανεξάρτητη από τι;
  Κι άλλες είναι εξαρτημένες δηλαδή;

  • ΝΑΙ Σοφία εναι εξαρτημένες διότι είναι( δημοσίου δικαίου) και ως τέτοιες είναι υπό τον εκάστοτε υπουργό

 5. Καλά που πάτε ρε παιδιά, έτσι και αλλιώς, αν φύγουν οι τριακόσιοι, ο στρατός θα είναι υπεύθυνος για μερικό χρονικό διάστημα, ωσότου αναδειχθούν με δημοκρατικό τρόπο τα νέα πρόσωπα (κατά προτίμηση νέα παιδιά, με γνώση και σπουδές και πάνω από όλα έλληνες.. ούτε μασόνοι, ούτε εξωτερικές παρεμβάσεις).
  Εννοείτε ότι θα επικρατήσει χάος!! Αρά η παρέμβαση του στρατού ΕΙΝΑΙ αναπόφευκτη..
  Λέτε να φύγουν αύριο το πρωί οι 300 και το μεσημέρι να έχουμε νέα βουλή?? Σοβαρολογούμε?

  Το θέμα είναι να μην προωθήσει ΚΑΝΕΙΣ και κανέναν, δικά τους άτομα με σκοτεινά συμφέροντα (όπως πάντα). Ο στρατός να φροντίσει να μην υπάρξει καμία εξωτερική παρέμβαση.. Πάρε για παράδειγμα το τι κάνουν Αμερική, Ευρώπη και Ισραήλ με τα πετρέλαια μας, φυσικό αέριο, πετρώματα, κτλ, αυτή την στιγμή!!! Συνάπτουν συμφωνίες, ΟΧΙ με τους έλληνες, αλλά μεταξύ τους!!!! Πως θα μας ξεκοκαλίσουν!!!.. Διότι κατάμουτρα μας λένε ότι πλέον η Ελλάδα τους ανήκει!!! ΕΛΕΟΣ με τα παράνομα χρέη τους…
  Αν και είμαι κατά.. Σκέπτομαι την χώρα μου αυτή την στιγμή πάνω από όλα.. Θα έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει!!! Νοιώθω τόσο μίσος σε αυτούς εδώ τους 300 προδότες (συγγνώμη δεν έχω άλλη λέξη για να τους εκφράσω), που ξεπούλησαν την χώρα που γεννήθηκα και με ζήλο προσπαθούν να με κάνουν να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.. Αυτοί εδώ οι 300.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s