Ανακοίνωση από τον Moody’s, της πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας


Την έκπληξη του εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρώμης, Ρομπέρτο Μαρόνι στην ανακοίνωση των προθέσεων του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος έκανε γνωστό ότι «θα προχωρήσει, πιθανώς, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας».

Πιο συγκεκριμένα αυτό που επεσήμανε ο Ιταλός πολιτικός είναι η ευκολία με την οποία ο οίκος αξιολόγησης προδιαθέτει μία εξέλιξη χωρίς στοιχεία και χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα, ότι μετά από κάποιο αόριστο κατα αυτόν χρονικό διάστημα, θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική δυνατότητα μίας βιομηχανικά και οικονομικά ανεπτυγμένης χώρας μέλος της ευρωζώνης

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιταλός υπουργός και βασικό στέλεχος της Λέγκας του Βορρά «δεν έχωι μεγάλη γνώση των μηχανισμών αυτών, αλλά μένει έκπληκτος από το ότι ένας τόσο σημαντικός οίκος δεν λέει «υποβαθμίζω την Ιταλία» ή «την υποβάθμισα πριν πέντε λεπτά», αλλά ίσως σε τρεις μήνες θα την υποβαθμίσουμε».

Αναφορικά με την οικονομική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης ο Μαρόνι δήλωσε ότι «Εμείς είμαστε η ιταλική κυβέρνηση και πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές και θαρραλέες επιλογές. Με τον τρόπο αυτό, οι οίκοι αξιολόγησης θα καταλάβουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που κυβερνά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=21095&Itemid=161

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s