Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων καταγγέλλει ότι «το υπουργείο Υγείας νομιμοποιεί το φακελάκι»


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με ανακοίνωσή της, “καταγγέλλει” τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος από τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια κίνηση νομιμοποιεί στην ουσία το «φακελάκι» και οδηγεί μεγάλη μερίδα των γιατρών στην ανεργία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ξαφνικά και μέσα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο νομιμοποιεί την άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος από τους Πανεπιστημιακούς ιατρούς σε όλη τη χώρα, ενώ είχε νομοθετήσει το ακριβώς αντίθετο λίγους μήνες πριν.

Παράλληλα, αντί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων της χώρας, προβλήματα στελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό και ικανοποιητικές αμοιβές, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, στα κακώς κείμενα πρότυπα λειτουργίας του ΙΚΑ.

Με την πρόταση για άσκηση ιδιωτικού ιατρείου εντός του ΕΣΥ, νομιμοποιείται το «φακελάκι», η υγεία καθίσταται πολυτέλεια για τους λίγους ενώ η πλειοψηφία των γιατρών οδηγείται στην ανεργία/υποαπασχόληση και την οικονομική εξαθλίωση.

Σε μέρες εθνικής κρίσης όπου τίποτα πλέον δεν θεωρείται δεδομένο για κανένα πολίτη της χώρας το υπουργείο Υγείας «εμπνέεται» νέες ιδέες και προτάσεις.

Σε ένα σύστημα Υγείας

• ήδη επιβαρυμένο από μεγάλο και ανεξέλεγκτο κόστος χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τους πολίτες,

• ένα σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για την ικανοποίηση οικονομικών συμφερόντων και εύκολου πλουτισμού ( φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες και προμηθευτές αναλωσίμων και βιοιατρικής τεχνολογίας, γιατροί και πολιτικοί)

• ένα σύστημα υγείας που απομυζείται από την παραοικονομία και τις μαύρες απολαβές,

• ένα σύστημα με κατακερματισμένες υπηρεσίες που ταλαιπωρούν τους ασθενείς,

• ένα σύστημα που διακατέχεται από τον ιατρικό πληθωρισμό

έρχεται το υπουργείο Υγείας με την άμεση συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δώσει τη χαριστική βολή.

Ξαφνικά και μέσα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο νομιμοποιεί την άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος από τους Πανεπιστημιακούς ιατρούς σε όλη τη χώρα, ενώ είχε νομοθετήσει το ακριβώς αντίθετο λίγους μήνες πριν.

Παράλληλα, αντί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων της χώρας, προβλήματα στελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό και ικανοποιητικές αμοιβές, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, στα κακώς κείμενα πρότυπα λειτουργίας του ΙΚΑ.
Με την πρόταση για άσκηση ιδιωτικού ιατρείου εντός του ΕΣΥ, νομιμοποιείται το «φακελάκι», η υγεία καθίσταται πολυτέλεια για τους λίγους ενώ η πλειοψηφία των γιατρών οδηγείται στην ανεργία/υποαπασχόληση και την οικονομική εξαθλίωση”.

 

http://www.iatrikostypos.com/content/politiki-tis-ygeias/i-panellinia-omospondia-eleytheroepaggelmation-paidiatron-kataggellei-ot

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s