Απίστευτες κατηγορίες του γερμανικού τύπου στον Α.Σαμαρά:»Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης»Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, που ξεπερνούν ακόμα και το επίπεδο των βρισιών του πεζοδρομίου, αντιμετωπίζει μερίδα του γερμανικού τύπου την αρνητική στάση του Α.Σαμαρά απέναντι στο Μεσοπρόθεμο Πρόγραμμα.

Απόδειξη ο τίτλος της SüddeutscheZeitung »Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης».Στη συνέχεια γράφουν:» Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της…
αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία».

Η εφημερίδα σχολιάζει και τη φωτογραφία που έχει δίπλα στο θέμα και στην οποία φαίνεται ο Γ.Παπανδρέου να δίνει το χέρι του στον Α.Σαμαρά και εκείνος κοιτάει επιδεικτικά αλλού


» Ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ηπιότερη η γερμανική έκδοση των Financial Times γράφει για τον Α.Σαμαρά:»Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ΄ όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα.Εάν ο Παπανδρέου δεν πάρει σήμερα το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει επιτύχει το στόχο του: πρόωρες εκλογές. Οι συντηρητικοί όμως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, αλλά θα χρειάζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τα δυο κόμματα θα είχαν ατέλειωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές».
Αμέσως ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτηρίζοντας τον προσωπικό υβριστή του Αντώνη Σαμαρά:»Υπάρχει εκστρατεία παραπληροφόρησης που ξεκινά από την Αθήνα».

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος απάντησε :»Δεν μας αρέσει να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, είτε αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε όποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος συνέστησε ψυχραιμία απ΄ όλους και να μην υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για συζητήσεις και επαφές με διεθνή ΜΜΕ:»Δεν επικροτούμε τέτοια δημοσιεύματα εναντίον Ελλήνων πολιτικών, όποιες κι αν είναι οι απόψεις τους».

 

http://www.on-news.gr/2011/06/blog-post_9206.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s