Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για την υπεξαίρεση 51,4 εκατ.


Του Θαναση Tσιγγανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν χθες το πρωί ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχ. Λεμούσιας και ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του ίδιου δήμου, Παν. Σαξώνης, στο γραφείο του Γ΄ Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Ο ειδικός ανακριτής κ. Αλεξίου, ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο προσωρινά κρατουμένων, πριν ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης όπου θα υποβληθεί πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και θα εκδοθεί στη συνέχεια βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη. Στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργήθηκε στα ταμεία του δήμου εμπλέκονται συνολικά 25 άτομα.

 

Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όταν ο πρώην υπάλληλος υποστήριξε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου ήταν αυτός που κινούσε τα νήματα στον δήμο και πως ο ίδιος είχε συναλλαγές μαζί του.

Τι υποστήριξαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Σαξώνης υποστήριξε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από το 2000 με θέμα την οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ της δημοτικής παράταξης του πρώην δημάρχου.

Ο πρώην γ. γ. του δήμου υποστήριξε από την πλευρά του ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον Π. Σαξώνη, τον οποίο αποκάλεσε κλέφτη, απατεώνα και δολοφόνο, ενώ ανέφερε ότι έχει τρωθεί απίστευτα η τιμή και η υπόληψή του.

Οι θέσεις των δύο κατά τη χθεσινή εξέταση δεν διέφεραν σημαντικά στα όσα έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους.

 http://news.kathimerini.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s