Αλλαγές σε μεταθέσεις και άδειες στον στρατό


Δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο μόνιμης διαμονής θα θεμελιώνουν στρατιώτες που υπηρετούν σε «δυσμενείς» μονάδες. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα. Τι προβλέπεται για τις άδειες.

Σε αλλαγές στις μεταθέσεις στο στρατό προχωρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης αρχής γενομένης με τη 2011 Α’ ΕΣΣΟ.

Στο εξής, όσοι υπηρετούν στη Μεγίστη (Καστελόριζο), στην Τήλο, στη Νίσυρο, τη Σύμη και στη Σαμοθράκη, θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στον τόπο μόνιμης διαμονής τους με τη συμπλήρωση εξάμηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης τους, από την οποία οι δύο μήνες πρέπει να είναι χρόνος υπηρέτησης σε μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Η απόφαση ελήφθη «στα πλαίσια εξορθολογισμού του συστήματος τοποθετήσεων – μεταθέσεων των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς και με γνώμονα την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν την θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου και την εξαγωγή συμπερασμάτων θα εξετασθεί η επέκταση αυτού και για τους υπηρετούντες σε άλλες δυσμενείς παραμεθόριες περιοχές, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με άλλη απόφαση, θεσμοθετείται το δικαίωμα λήψης δύο ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες δεκαπενθήμερο υπηρεσίας.

 

http://news247.gr/ellada/amyna/allages_se_metatheseis_ston_strato.1112849.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s