Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στη Θεσσαλονίκη


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής, στηρίζει μέσω της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, προσπάθειες και πρωτοβουλίες εταιρειών ή άλλων φορέων που έχουν σκοπό την αφύπνιση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ανάδειξης του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης.

Έτσι στο πλαίσιο προωθητικής καμπάνιας γνωστής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 9 το πρωί συνεργείο και κλιμάκιο από το Γραφείο Ανακύκλωσης θα βρίσκεται στην παραλία στο ύψος του αγάλματος Κ. Καραμανλή, όπου σε ειδικό σταντ υπάλληλοι θα καταγράφουν στοιχεία των δημοτών για ραντεβού για την αποκομιδή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αυθημερόν παραλαβής ανακυκλώσιμων συσκευών.

Με προγράμματα ανακύκλωσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει με επιτυχία και στην εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με ολοένα εντεινόμενους ρυθμούς, με βασικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

Το 2009 με 251 τόνους ανακυκλώσιμων συσκευών και τους πρώτους μήνες του 2011 με 68 τόνους.

Συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων συσκευών πραγματοποιείται άμεσα από ειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με ένα τηλεφώνημα στο 15192 ή στο 2310 512085 και 2310494507, οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που αφορά τις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, Η/Υ και τα εξαρτήματα τους, παλαιά ψυγεία, κουζίνες, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, συσκευές τηλεπικοινωνίας, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια, φωτιστικά είδη, λαμπτήρες φθορισμού και άλλα.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επικροτεί προσπάθειες και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση και την εθελοντική διάθεση και συμμετοχή των δημοτών και των επιχειρήσεων με στόχο την  αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

http://www.econews.gr/2011/06/24/anakuklwsi-suskevwn-thessaloniki/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s