Η κατακόμβη των εφτά παίδων στην Έφεσο. Δείτε το βίντεο!


 

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θεολογία, ο θάνατος δεν είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά αποτέλεσμα της αμαρτίας. Ο άνθρωπος πλάσθηκε από τον Θεό με τη δυνατότητα να ζει αιώνια. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να συμβιβασθεί με την ιδέα του θανάτου, και ούτε η παράταση της βιολογικής ζωής τον ικανοποιεί. Αυτό που θέλει είναι να νικήσει τον θάνατο και να ζει για πάντα! Οι εφτά παίδες το κατάφεραν.
Ποιοί ήταν οι εφτά παίδες;


Στην Έφεσο της Μικράς Ασίας, οι επτά παίδες ή επτά κοιμωμένοι αποτελούν κάτι μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας.
Σύμφωνα με τον θρύλο, στην ‘Εφεσο πριν την αποδοχή του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας, ζούσαν επτά χριστιανοί : ο Αντωνίνος, ο Διονυσίος, ο Εξακουστιδιανός, ο Ιαμβλίχος, ο Κωνσταντίνος, ο Μαξιμιλιανός και ο Μαρτινιανός.
Όταν τον 3ο αιώνα κατα την εποχή του  αυτοκράτορα Δεκίου ξέσπασαν διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι επτά  παίδες μοίρασαν την περιουσία τους στους  φτωχούς και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκάζονταν να αρνηθούν την πίστη τους. Κάποια στιγμή οι διώκτες τους εντόπισαν το σπήλαιο και όρμηξαν μέσα για να τους συλλάβουν.
Τότε οι επτά παίδες προσευχήθηκαν στο Θεό κατά την διάρκεια της νύχτας να πεθάνουν για να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους. Ο Θεός εισάκουσε τη δέηση τους και έγινε το θαύμα: τους έριξε σε βαθύ ύπνο που κράτησε 309 χρόνια ! Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να σφραγιστεί η σπηλιά.
Ξύπνησαν μετά από 309 χρόνια! 

  Τριακόσια εννιά χρόνια αργότερα , επί Θεοδοσίου του Μικρού, ένας βοσκός βρήκε και αποσφράγισε το σπήλαιο. Τότε οι επτά παίδες ξύπνησαν από τον βαθύ αυτόν ύπνο νομίζοντας πως κοιμούνται μόνο ένα 24ωρο.
Με έντονη την αίσθηση της πείνας ένας από αυτούς κατέβηκε στην Έφεσο να ψωνίσει τρόφιμα. Στα χέρια του κρατούσε νομίσματα της δικής του εποχής και οι  κάτοικοι της πόλης νόμισαν ότι βρήκε θησαυρό από αρχαία νομίσματα και τον έσυραν στις Αρχές για ανάκριση.
Εκείνος αποκάλυψε την αληθινή ιστορία του  και όλοι μαζί έτρεξαν στο σπήλαιο, για να δουν τους επτά παίδες που έζησαν το θείο θαύμα,  από κοντά. Την ώρα που συνομιλούσαν, οι παίδες είπαν ότι νυστάζουν και θέλουν να κοιμηθούν. Και πράγματι έγειραν το κεφάλι και κοιμήθηκαν για πάντα!
Στο σημείο εκείνο οι κάτοικοι έχτισαν μια εκκλησία η οποία ανακαλύφθηκε πολλά χρόνια αργότερα από αρχαιολογικές ανασκαφές. Μαζί βρέθηκαν επιγραφές αφιερωμένες στους επτά κοιμωμένους . Για όσους πιστεύουν αληθινά, ακόμη και σήμερα αυτοί οι επτά είναι ένας «οδηγός» με επτά καντήλια που λάμπουν μέσα στο σπήλαιο όπως ο Αυγερινός στο χάραμα. Εκείνοι που δε μπορούν να πιστέψουν, δεν μπορούν να πάρουν τη χάρη αυτού του θαύματος!!
Ο θρύλος αυτός  είναι διαδεδομένος τόσο στον ανατολικό όσο και στον δυτικό  Χριστιανικού κόσμο αλλά και στους  Μουσουλμάνους μιας και το Κοράνιο τους αφιερώνει τη σούρα 18  με τίτλο «το Σπήλαιο». Η μνήμη τους γιορτάζεται στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία στις 4 Αυγούστου, ενώ στη Δυτική στις 27 Ιουλίου.
Το θαύμα των «επτά κοιμωμένων» αποτελεί συχνά ένα πεδίο διαφωνίας και προστριβών μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

 
 http://www.pyles.tv/

ΠΗΓΗ : Περίεργα – PERIERGAA

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s