«Όμηροι» των Αγανακτισμένων Άνθιμος-Λοβέρδος


 

Μέσα στο Παπάφειο ίδρυμα εγκλωβίστηκαν από μερίδα Αγανακτισμένων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος. Άγριες αποδοκιμασίες.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το Παπάφειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που πραγματοποιείτο συνεδρίαση υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, για την οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο «εν αργία» Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ομάδα νεαρών ατόμων απέκλεισε την έξοδο φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Από το Παπάφειο επιχείρησε να βγει πρώτος ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει με το συγκεντρωμένο πλήθος όμως δέχτηκε φραστικές επιθέσεις. Στη συνέχεια αποχώρησε από την περιοχή.

Λίγο αργότερα με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, οι κ.κ. Λοβέρδος, Τζιτζικώστας και Μπουτάρης οδηγήθηκαν σε πλαϊνή έξοδο για να αποφύγουν τους διαδηλωτές. Όταν εκείνοι τους αντιλήφθηκαν κινήθηκαν προς το μέρος τους, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ τους εμπόδισε να προσεγγίσουν την έξοδο. Τελικά αποχώρησε ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μπουτάρης. Ο κ. Ψωμιάδης είχε φύγει νωρίτερα πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, που είχαν αποσπαστεί από την πορεία των αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου, απέκλεισαν για δέκα λεπτά τον οδικό κόμβο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Παπάφη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας εξεδήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να υποστηρίξει οικονομικά το Ίδρυμα για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών.

 

http://news247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s