Η στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο – Τι ψηφίζει, τι απορρίπτει


Στο πλαίσιο της «υπεύθυνης, σοβαρής και συνεπούς στάσης» προτίθεται να κινηθεί στην ψηφοφορία του εφαρμοστικού η ΝΔ.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ και εισηγητής του εκτελεστικού, Γιάννης Βρούτσης, προτίθεται να αναδείξει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, την επιβεβαίωση όλων των προβλέψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ θα υπογραμμίσει την επανάληψη του λάθους της οικονομικής πολιτικής.

Ναι σε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις

Η γαλάζια παράταξη θα υπερψηφίσει τα κεφάλαια που αφορούν την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις. Άλλωστε όπως επισημαίνουν επιτελικά στελέχη, οι περισσότερες προτάσεις ανήκουν στη ΝΔ, η οποία σε ορισμένα σημεία έχει ακόμη περισσότερο προωθημένες θέσεις από την κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί στην επιχειρηματολογία της στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε 21 μήνες, ότι μέσα στο 2010 δεν έγινε καμία αποκρατικοποίηση όπως είχε ανακοινωθεί ενώ θα εκφράσει τη διαφοροποίησή της σε σχέση με τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και τη διαδικασία ελέγχου της αξιοποίησης όπως περιγράφεται στο άρθρο 9.

Όχι στον φορολογικό όλεθρο

Η «Συγγρού» απορρίπτει και θα καταψηφίσει και ότι έχει να κάνει με τοφορολογικό. Μιλά για «όλεθρο» και για οριζόντιο «χαράτσι», που βάλει ασθενή κοινωνικά στρώματα όπως τους ναυτικούς.

Μάλιστα εκτιμούν ότι η στάση τους δικαιώνεται από το γεγονός ότι ήδη ο κύριος Βενιζέλος έχει μιλήσει για την ανάγκη αλλαγών κάτι που στη ΝΔ ερμηνεύουν ως αποτυχία της τακτικής Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά με το φορολογικό, η ΝΔ συμφωνεί μόνο στον κεφαλικό φόρο 5% για τους βουλευτές και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, που αν και τον στηρίζει, επί του παρόντος δεν μπορεί να τον ψηφίσει αφού έρχεται «πακέτο», με τα υπόλοιπα.

Όχι σε εργασιακά –συντάξεις

Κάθετα αντίθετο βρίσκουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα συγκεκριμένα κεφάλαια για συντάξεις και εργασιακά. Οι αρμόδιοι της ΝΔ, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η πολιτική Λοβέρδου σε αυτούς τους τομείς χαρακτηρίζεται από «αποτυχίες», «αστοχίες» και «νεφελώματα».

Αν και η «γαλάζια» παράταξη χαιρετίζει τη δημιουργία ταμείου Αυτοαπασχολούμενων, δεν θα μπορέσει αύριο να τη στηρίξει δια της ψήφου της καθώς και αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνεται σε μια ευρύτερη ομάδα αποφάσεων με την οποία δεν συντάσσεται.

Ναι στη μείωση των δημοσίων δαπανών

Η ΝΔ θα ψηφίσει τέλος τη μείωση των δαπανών του κράτους, εκτιμώντας ότι περιλαμβάνει σειρά θετικών ρυθμίσεων και βελτιωτικών προτάσεων όπως το μέτρο για οριζόντια μείωση 2% επί του συνόλου των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, προς στήριξη του επιδόματος ανέργων

Για τον Αλέκο Παπαδόπουλο

Μέχρι στιγμής καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει σχετικά με την πρόταση ανάληψης της θέσης του επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, από τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Η θέση της ΝΔ, πιθανότατα, να εκφραστεί μέσω του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άλλωστε είναι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που είχε προτείνει στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ,υπό τονΚάρολο Παπούλια, την εύρεση προσώπου κοινής αποδοχής, το οποίο θα προΐσταται του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

 

http://www.newscode.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s