Παραλύει αύριο και η Βρετανία – Λουκέτο στο δημόσιο


Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό προωθεί η κυβέρνηση Κάμερον στην Βρετανία. Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Προβλήματα και στις πτήσεις.

Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, αποφάσισε για αύριο 30 Ιουνίου το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων στη Βρετανία, γεγονός που σημαίνει ότι απεργήσουν 750.000 υπάλληλοι.

Για «ληστεία» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, Μαρκ Σέρβοτκα, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και πρόσθεσε ότι τα μέλη του συνδικάτου έχουν ήδη αναγκαστεί να υπομείνουν μειώσεις θέσεων εργασίας και πάγωμα των μισθών τους.

Δύο μεγάλα συνδικάτα καθηγητών και δασκάλων ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα προχωρήσουν σε εθνική απεργία κατά του συνταξιοδοτικού την ίδια ημέρα.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι συντάξεις του δημόσιου τομέα έχουν γίνει οικονομικά ασύμφορες διότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, ενώ είναι και άδικες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν μικρότερη σύνταξη και αργότερα.

Σύμφωνα με τον Σέρβοτκα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα πάρουν μέρος σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών περικοπών αργότερα αυτό το μήνα και προειδοποίησε ότι οι δράσεις αυτές θα ενταθούν το φθινόπωρο.

Σοβαρά προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν και όσοι σχεδιάζουν να πετάξουν προς την Βρετανία και καλό θα ήταν να επικοινωνούν με τον αερομεταφορέα τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο.

http://www.sigmalive.com/news/international/397149

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s