Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ SIXT: ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ;


Η εταιρία Sixt – εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων – την πέταξε την ….. διαφήμιση της.

“Liebe Griechen, Sixt akzeptiert wieder Drachmen!”(Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται πάλι δραχμές! Το BMW1 κάμπριο από 26.900 δρχ. την ημέρα)

Ενώ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook χαρακτηρίστηκε ως επιτυχημένη και επαινέθηκε, στο εξειδικευμένο διαδικτυακό τόπο w&v (διαφημίστε και πουλήστε) χαρακτηρίζεται ως κακόγουστη και μάλιστα υπογραμμίζεται ότι ο κόσμος της διαφήμισης δεν διακρίνει την σπιρτάδα και την εξυπνάδα προηγούμενων διαφημίσεων της εταιρείας.

Απάντηση στην Sixt

 Ο Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο Παντελής Παντελούρης απάντησε στη διαφημιστική καμπάνια της Sixt με δήλωση στην οποία τονίζει ότι «πρόκειται μάλλον για παρανόηση. Προκειμένου να δεχτεί κάποιος στην Ελλάδα την προσφορά της Sixt, θα έπρεπε η χώρα να αλλάξει το νόμισμά της. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές άλλες εταιρίες, στις οποίες μπορεί κανείς να συνεχίσει να πληρώνει με το νόμισμα της χώρας, δηλαδή το ευρώ. Οι Έλληνες θα τις προτιμήσουν γιατί θα είναι και ευνοϊκότερες οι τιμές τους», είπε ο κ. Παντελούρης.

Τι γράφουν οι Γερμανοί

Η εταιρία Sixt είναι γνωστή για τις θρασύτατες χιουμοριστικές διαφημίσεις της που σχετίζονται με τρέχοντα γεγονότα, αλλά η διαφήμιση δεν χαροποίησε και πολλούς στο Facebook, επισημάνει ένα άρθρο.

«Griechenland müsse aus der Eurozone aussteigen, und wieder die Drachme einführen.» Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και να επαναφέρει τη δραχμή – είναι μια από τις προτάσεις που εμφανίζονται.

Aber es gibt auch Kritik: «Muss man mit dem Thema Werbung machen?», fragt ein Nutzer und gibt die Antwort gleich mit «Nein!». Αλλά ασκείται και κριτική:  «Πρέπει κανείς να βγάζει διαφημίσεις με τέτοιο θέμα,» και ο ίδιος απανταει «Όχι.»

Δεν μ’ενδιαφέρει αν εν τέλει κατέβασαν την διαφήμιση τους. Εγώ πολύ απλά θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο θα χαίρονταν αν παίζαμε με τον δικό τους πόνο; Γιατί να μην αναμασήσουμε το παρελθόν τους που έχει άπειρο υλικό για διαφημισούλες και έξυπνα ανεκδοτάκια; Για χώρα που περνιέται για δυνατή και ενωμένη μετά το γκρέμισμα του τοίχου στο Βερολίνο, δείχνει κακόγουστη, διπρόσωπη και το υφάκι της θυμίζει εποχές του ’30 και υπεροψία αντάξια ενός Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter Partei.

Fenrir

Πηγές:
http://www.horizont.net/aktuell/marketing/pages/protected/Sixt-veralbert-Griechen_101032.html?openbox=0
http://www.reporter.gr/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82/item/182549-%E2%80%9CLiebe-Griechen,-Sixt-akzeptiert-wieder-Drachmen-%E2%80%9D-%28%CE%91%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82,-%CE%B7-Sixt-%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BC%CE%AD%CF%82-%29

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s