Να καταργηθούν τα δακρυγόνα ζητά ο δήμαρχος Αθηνών


Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας ο δήμαρχος αθηναίων δήλωσε ότι υποχρέωση όλων και κυρίως του κράτους , και της ελληνικής αστυνομίας είναι να συμβάλει στη μείωση και όχι στην κλιμάκωση της έντασης, στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας, ενώ έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση να…
υλοποιήσει την εξαγγελία του 2009 για την απαγόρευση της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Ανυπολόγιστη ζημιά

«Η χρήση των χημικών αερίων πρέπει να αναθεωρηθεί λόγω της επιβάρυνσης που προκαλεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης», επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας που την μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης και θάλαμο αερίων από τα δακρυγόνα ανέφερε ότι «προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό».

Τα συνεργεία αποκατάστασης στους δρόμους

Σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων κάνουν κάθε τι δυνατό για να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά από την πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους. Πρόσθεσε, όμως, ότι η δημοτική αρχή, με τα μέσα που διαθέτει, αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών και υπογράμμισε ότι «η πολιτεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».

Όσο αφορά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε ότι ο δήμος θα σταθεί δίπλα τους.

http://www.bloglines.gr/articles/90276/%CE%9D%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s