Σάλος για τα υπηρεσιακά ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών


Στο μάτι του κυκλώνα ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

Το θέμα οδηγείται στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής

Λευκωσία: Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής οδηγείται το θέμα με τα υπηρεσιακά ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης ο πρόεδρος της Επιτροπής θα μεταφέρει όχι μόνο το θέμα αυτό, αλλά γενικότερα θέματα όπως των ενοικιάσεων ιδιωτικών αεροπλάνων χωρίς να ακολουθηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα υπηρεσιακά ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών συμπίπτουν σχεδόν πάντοτε με Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα το κόστος να είναι ψηλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό κόστος των υπηρεσιακών ταξιδιών του υπουργείου Εξωτερικών τα τρία τελευταία χρόνια ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο 62 χιλιάδες ευρώ.

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός των Σαββατοκύριακων για τα οποία γίνεται λόγος αφορούν υπηρεσιακά ταξίδια του Υπουργού Εξωτερικών σε αραβικές χώρες και στο Ισραήλ, όπου τα Σαββατοκύριακα είναι εργάσιμα.

«Αυτό παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησής τους για συναντήσεις και επαφές που πραγματοποιούνται σε βάρος του προσωπικού, ελεύθερου χρόνου του υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογη αξιοποίηση των ημερών του Σαββατοκύριακου, η οποία αυτονόητα εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών, γίνεται επίσης όταν αυτό επιβάλλουν οι υπηρεσιακές ανάγκες ή/και το πρόγραμμα πτήσεων τόσο από Κύπρο όσο και από το εξωτερικό», αναφέρεται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών  προσθέτει ότι «στις ελάχιστες περιπτώσεις όπου προσωπικοί λόγοι υποχρέωσαν τον υπουργό Εξωτερικών να παρατείνει υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό, τα όποια συνεπαγόμενα έξοδα καλύφθηκαν προσωπικά από τον ίδιο και χωρίς, ασφαλώς, τη λήψη υπηρεσιακού επιδόματος».

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/72970

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s