«Υπήρξε σχέδιο λεηλασίας της Αθήνας»


 

Για ένα γενικευμένο σχέδιο λεηλασίας της Αθήνας, που δεν εκδηλώθηκε, έκανε λόγο ο Μ. Όθωνας σε εκπομπή στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνας ανέφερε ότι υπήρχε σχέδιο να παρασύρουν τις αστυνομικές δυνάμεις στους γύρω δρόμους της πλατείας, να υπάρχει κενό και να εισέλθουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.

«Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός ήταν φανερό, και νομίζω λογικό, είχε κάποιες προτεραιότητες, κάποιες κόκκινες γραμμές: την ανθρώπινη ζωή-επετεύχθη, τη μη παραβίαση του χώρου του κοινοβουλίου ως ένα ευρύτερο ζήτημα αποσταθεροποίησης των δημοκρατικών θεσμών, που φαντάζομαι δεν υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που δεν συμφωνεί και τρίτον ένας αναγκαίος, αν χρειαζόταν και δυστυχώς χρειάστηκε, συμβιβασμός, το θέατρο αυτού του πολέμου του παραλόγου, να περιοριστεί εντός της πλατείας και να μην απλωθεί στην υπόλοιπη Αθήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας σήμερα από το Ηράκλειο όπου παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας στη μνήμη του αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα.

«Στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα η Ελληνική Αστυνομία είναι σύγχρονος δημοκρατικός θεσμός, ασπίδα της κοινωνίας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Αυτή είναι η αποστολή της στα πλαίσια του συντάγματος και του κράτους δικαίου».

«Η σύγχρονη Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει να πορεύεται με εμμονές μετεμφυλιακές, ούτε με πολιτικά στερεότυπα που ανήκουν σε άλλες εποχές, άλλες κοινωνικές και οικονομικοπολιτικές συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία δεν επιτρέπουν, δεν ανέχονται και δεν συγκαλύπτουν οποιαδήποτε συμπεριφορά κινείται εκτός του πλαισίου των συνταγματικών επιταγών. Αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση και περιφρουρείται ως κόρη οφθαλμού.

Ακόμη ο κ. Όθωνας είπε ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν υπάρχουν ενέργειες που ξεφεύγουν από τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής και επιχειρησιακής δράσης της ΕΛΑΣ όμως , πρόσθεσε, είναι όχι μόνο άδικο, όχι μόνο υπερβολικό, καθόλου χρήσιμο να εστιάζουμε σε μεμονωμένες και αποσπασματικές τέτοιες ενέργειες χάνοντας τη συνολική εικόνα, την ουσία του θέματος.

Τέλος αφού μίλησε για επικίνδυνες ατραπούς επεσήμανε «… Όσο είναι καιρός το σύνολο του πολιτικού συστήματος και οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που είναι αλήθεια ότι δεν παίρνουν με σαφήνεια αποστάσεις από τέτοιες συμπεριφορές, πρέπει να συγκροτήσουν ένα μέτωπο μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που όχι μόνο δεν υιοθετούν αλλά αποδοκιμάζουν τέτοιου είδους φαινόμενα για να αποκρούσουν αντιλήψεις νοοτροπίες και πρακτικές που στην εξέλιξη τους μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτες συνέπειες».

Οικονόμου: Περίοδος καίριας ευθύνης για την Αστυνομία

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Λευτέρης Οικονόμου κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην τελετή ονοματοδοσίας στη μνήμη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργου Βασιλάκη, τόνισε ότι αναφορές για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της.

Ζούμε, είπε, σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και προκλήσεων για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα, πρωτοφανή για την Πατρίδα και την Κοινωνία, που προκύπτει από τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, την αποξένωση, τις νέες ανισότητες που προκαλούν η φτώχεια και ο φανατισμός, αλλά ακόμα και από τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη που πολλές φορές ρευστοποιεί «αξίες» και συμπεριφορές.

Διανύουμε ,ανέφερε, μια περίοδο καίριας ευθύνης για την Ελληνική Αστυνομία. Ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και στον πολίτη.

Παράλληλα ο κ.Οικονόμου τόνισε ότι «αναφορές για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι, στην κρίσιμη για την Πατρίδα αυτή περίοδο, «η ΕΛΑΣ είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών».

 

http://news247.gr/ellada/eidiseis/dhlwseis_m_othwna_gia_ta_epeisodia_sthn_athhna.1167612.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s