Ηράκλειο: Χάκερς ”σήκωναν” χρήματα από ξένους λογαριασμούς!


 

Οι απατεώνες, αφού παγίδευσαν ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, υπέκλεπταν τα στοιχεία των καρτών ανάληψης, έφτιαχναν κάρτες – κλώνους και ανενόχλητοι έκαναν αναλήψεις χρημάτων

Οι “χάκερς των ΑΤΜ” ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο Ηράκλειο. Οι απατεώνες, στις 20 ή 21 Ιουνίου “παγίδευσαν” το ΑΤΜ, με αποτέλεσμα όσοι είχαν την ατυχία να κάνουν ανάληψη ή συναλλαγή από το συγκεκριμένο μηχάνημα, να πέσουν θύματα της απάτης.

Οι χάκερς με τη μέθοδο του skimming υπέκλεπταν τα δεδομένα των πελατών που χρησιμοποιούσαν το ΑΤΜ και περίπου 10 ημέρες μετά, αφού είχαν φτιάξει κάρτες – κλώνους, άρχισαν να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για περίπου 30 λογαριασμούς οι οποίοι δέχτηκαν “εισβολή” από το εξωτερικό και μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε οι κάτοχοι των λογαριασμών δε θα μπορούσαν να αντιδράσουν άμεσα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στο σύστημα ειδοποίησης που έχει υιοθετήσει η τράπεζα για περιπτώσεις συναλλαγών από το εξωτερικό. Τα θύματα των απατεώνων άρχισαν να ειδοποιούνται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ανάληψη χρημάτων από τους λογαριασμούς τους, για την οποία φυσικά οι ίδιοι … δεν είχαν ιδέα!

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, από την πλευρά της, διαβεβαιώνει ότι όσα χρήματα έκαναν “φτερά” από τους λογαριασμούς θα αποκατασταθούν άμεσα, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους λογαριασμούς των πελατών της.

 

http://xristos1954.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s