Γερουλάνος: Θα «σφίξουν τα λουριά»


 Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος προανήγγειλε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής νέο νομοσχέδιο με αυστηρούς κανόνες, που, όπως λέει, δείχνει την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να «σφίξει τα λουριά».

Υποστήριξε ότι από τη στιγμή που με τις ρήτρες βίας που έβαλε ο ΟΠΑΠ και με την αυστηροποίηση των ποινών δεν σημειώθηκε κανένα αποτέλεσμα, το νέο νομοσχέδιο θα είναι πολύ αυστηρό: «Θα αφορά τη σύσταση συνδέσμων οπαδών, τις συνθήκες ελέγχου τους, τη ρύθμιση των οργανωμένων μετακινήσεων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τη ρύθμιση του πλαισίου συνεργασίας ΠΑΕ και ΚΑΕ με ομάδες ιδιωτικής φύλαξης, ενώ παράλληλα θέλουμε οι οπαδοί που καταδικάζονται για επεισόδια να εκτίουν τις ποινές που έχουν ανασταλεί»

 Κατά τον κ.Γερουλάνο έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για ένα ποδόσφαιρο απαξιωμένο. «Τα χρήματα κόβονται από παντού (ΟΠΑΠ, ΕΡΤ, ΝΟΒΑ). Αν δούμε ότι δεν υπάρχει βούληση δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα εργαλεία που έχει στα χέρια της η Πολιτεία»

Στην δευτερολογία του ο κ.Γερουλάνος έθεσε προ των ευθυνών της την ΕΠΟ, τονίζοντας ότι στις 22 Ιουλίου στη Γενική Συνέλευση, κρίνονται πολλά.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε ότι οι εχθροί του αθλητισμού είναι η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια, λέγοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία ποτέ δεν ήταν αυστηρή με τις ομάδες. «Οι ποινές πρέπει να αυστηροποιηθούν και να κωδικοποιηθούν. Ο κόσμος δεν πιστεύει αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει ισονομία.»

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=291390

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s