Αυθαίρετα: οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση την επόμενη εβδομάδα


Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο τις ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Euro2day.gr, στις ρυθμίσεις θα περιλαμβάνεται και η νέα διαδικασία για τις κατεδαφίσεις, ενώ για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων θα ισχύσει περίπου ότι και για τους ημιυπαίθριους.

Σχετικά με τους δασικούς χάρτες, έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 αντιρρήσεις, που αφορούν 20.000 στρέμματα στη Β. Και Αν. Αττική.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ν. Σηφουνάκη, η διαδικασία επικύρωσης τους θα προχωρήσει για τις υπόλοιπες εκτάσεις που είναι άλλα 70.000 στρέμματα.

Επίσης, σχετικά με την κτηματογράφηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε η μέχρι τώρα ρυθμοί σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικοί και θα επιδιωχθεί η επιτάχυνσή τους μέσω των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή ακόμη και με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ, προκειμένου να μεταφέρει σύγχρονη τεχνογνωσία ως προς την κτηματογράφηση.

 

http://www.econews.gr/2011/07/07/rythmiseis-taktopoihsi-afthaireta/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s