Μια τρομερή είδηση που έθαψαν τα ΜΜΕ


 

 

Ένας προφανώς ανεύθυνος υπουργός  παίζει με την δημόσια Υγεία.  Σε Ελλάδα και Γαλλία εντοπίστηκε στην ίδια εταιρεία  κάποιος τύπος e coli. Στην Ελλάδα   έδιωξαν αυτόν  που το αποκάλυψε!!!

Συγκεκριμένα: Στις 15-6-2011 γράφτηκε

Γαλλία: Μπιφτέκια με e.coli στα Lidl Πέντε παιδιά, θύματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέεται με ένα σπάνιο είδος E. coli, νοσηλεύτηκαν στο Nord / Pas-de-Calais, στη Γαλλία, μετά από την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτέκια που πωλούνται σε καταστήματα Lidl, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπων των γαλλικών υγειονομικών αρχών. «Αυτός ο τύπος Escherichia coli δεν παρουσιάζει καμία σχέση, προς το παρόν, με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Οργανισμού Υγείας (ARS) Nord / Pas-de-Calais.

Στις  05 Ιούλιος 2011  ο ΕΦΕΤ αποκάλυψε: E- Coli σε εισαγόμενο κρέας

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E. coli O157, εντόπισε ο ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο ΕΦΕΤ, καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της», τόνισε ο κ. Νυχάς.
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) ανακοίνωσε ότι το βακτήριο E. Coli O157 που ανιχνεύθηκε σε κατεψυγμένο προϊόν κιμά και σε κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια είναι διαφορετικό από τον ορότυπο Ο104 που προκάλεσε πρόσφατα μεγάλες επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το βακτήριο καταστρέφεται με το μαγείρεμα στους 70 βαθμούς Κελσίου για πάνω από δύο λεπτά.
Μια μέρα  μετά η  Lidl θα πει: Ψάξαμε και δεν βρήκαμε Ε.coli
Σε μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών ινστιτούτων ανακοίνωσε ότι υπέβαλε η εταιρεία Lidl τα προϊόντα κιμά που κατηγορήθηκαν ότι έχουν μολυνθεί από το βακτήριο Ε.coli και όπως υποστηρίζει δεν ανιχνεύτηκαν ίχνη του βεροτοξινογόνου ορότυπου.
Σήμερα μαθαμε οτι  αποπέμφηκε ο Γιώργος Νύχτας πρόεδρος του ΕΦΕΤ γιατί αποκάλυψε ότι το e-coli εντοπίστηκε στην Ελλάδα και ζητησε να εφαρμοστεί ο νόμος. Το κράτος δεν πίστεψε τον επίσημο φορέα του αλλά την έρευνα  της εταιρείας που έγινε από  ανεξάρτητα Ινστιτούτα.
Γιατί θάφτηκε αυτή η είδηση; Ακούσατε τίποτα; Μάθατε τίποτα; Πια ενημερωτική χούντα και ποιος ανεύθυνος αποκρύπτει μια τέτοια είδηση; Ποιος πρέπει να παραιτηθεί;

http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_1268.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s