Η Τουρκία απαντά με στρατιωτικές επιχειρήσεις στην δήλωση αυτονομίας των Κούρδων


Η απάντηση της Τουρκίας στην δήλωση αυτοδιάθεσης και αυτονομίας των Κούρδων μετα τον θάνατο 12 Τούρκων στρατιωτών απο Κούρδους επαναστάτες στο Ντιγιαμπακίρ, ήταν η αποστολή περισσοτερων Τούρκων στρατιωτών, βομαβαρδιστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, προκειμένου να καταπνίξουν στο αίμα την επαναστατική διάθεση των Κούρδων αυτονομιστών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η βία από την Κουρδική πλευρά δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Αυτο που κάνουν δεν πρόκειται να μας φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων. Εάν επιθυμούν την ειρήνη, θα πρέπει να αφοπλίσουν τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους Κούρδους επαναστάτες.

Στο πλευρό της Τουρκίας τάχθηκε και το ΝΑΤΟ , μέσω του γενικού γραμματέα Anders Fogh Rasmussen.

Το θέμα είναι πως οι ασκοί του αιόλου έχουν ανοίξει για την Τουρκία και πλέον βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα, αυτό της Κουρδικής Αυτονομίας, αφού απο το 1984 οι 20 εκατομύρια Κούρδοι που ζουν στην νοτιοανατολική Τουρκία, επιζητούν με σθένος την αυτονομία τους και την δημιουργία ενός ενιαίου Κουρδικού κράτους. Από το 1984 που άρχισε ο ένοπλος αγώνας μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 40.οοο Τούρκοι έχουν σκοτωθεί.

Όπως όλοι αντιλαμβάνονται το Κουρδικό είναι ένα γεωπολιτικό παιχνίδι, με τα πετρέλαια της Μοσούλης να παιζουν σημαντικότατο ρόλο, που μόλις άρχισε να κορυφώνεται, ειδικά μετά την Διακήρυξη της Αυτονομίας από την πλευρά των Κούρδων…

Δημήτρης Τσιροζίδης

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η Τουρκία απαντά με στρατιωτικές επιχειρήσεις στην δήλωση αυτονομίας των Κούρδων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s