Ομπάμα: «Εμείς δεν είμαστε Ελλάδα»


Πηγή: http://www.tanea.gr

«Δεν είμαστε Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα χρέους τα οποία αντιμετωπίζει η Αμερική, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Εξ ου και, όπως είπε, η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα. 

«Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα τοόριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των ανώτατο Ρεπουμπλικάνων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι το Κογκρέσο έχει μια «μοναδική ευκαιρία» σταθεροποίησης της αμερικανικής οικονομίας, εάν επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος και αύξηση του ορίου δανεισμού.

«Ο χρόνος πιέζει» για επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας ότι απομένουν 24 με 36 ώρες, προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός.

Τόνισε ότι εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποτύχουν να το κάνουν αυτό μέχρι τις 2 Αυγούστου, τότε αυτό θα σημαίνει «αύξηση φορολογίας για όλους», ενώ θα αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού και πιθανώς θα δημιουργηθεί παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s