Η κρυμμένη δύναμη


Όλοι έχουν την ανάγκη να νιώθουν αποδεκτοί από το περιβάλλον τους. Η μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή μας είναι να πειστούμε ότι μας αγαπούν. Πρώτα όμως είναι απαραίτητο να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας. Κοιτάξου το πρωί στον καθρέφτη και αγάπησε αυτό που βλέπεις. Αν δεν το κάνεις εσύ μην περιμένεις κανείς να το κάνει για ‘σένα. Αυτός που αγαπά, νιώθει ότι όλοι τον αγαπούν. Δες το πρόσωπο, το σώμα, το χαρακτήρα σου, αυτά είναι η κληρονομιά σου. Πρέπει να ζήσεις με αυτά και να τα αγαπήσεις.

Η ευτυχία έρχεται μέσα απ’ την αγάπη, την καλή προαίρεση, όταν μπορούμε και απολαμβάνουμε το καθετί. Όταν μπορούμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα και να χαιρόμαστε την ελευθερία. Όταν με αισιοδοξία βλέπουμε το μέλλον και ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους για να τους μεταδώσουμε την ελπίδα.

Ο άνθρωπος μόνος του δημιουργεί το μέλλον του. Να κάνουμε τη ζωή μας έτσι όπως την ονειρευόμαστε και όχι όπως τα βρήκαμε ή όπως έρθει. Η ζωή μας δεν είναι λεπτομέρεια, αλλά εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Θέλουμε όμως όλα ν’ αλλάξουν γύρω μας χωρίς εμείς να μετακινηθούμε, να διαφοροποιηθούμε, να κοπιάσουμε στο ελάχιστο. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει;

Για να αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται πρώτα ν’ αλλάξουμε εμείς τον εαυτό μας.

Όταν κάτι με πονάει το αλλάζω ή τον τρόπο που το βλέπω και το αντιλαμβάνομαι. Τα γεγονότα από μόνα τους δεν έχουν καμία σημασία, παρά μόνο αυτήν που εμείς θα τους δώσουμε.  Η μεγάλη αλήθεια είναι πως τα γεγονότα είναι αφ’ εαυτού τους ουδέτερα. Ούτε καλά, ούτε κακά. Ο τρόπος που θα τα ερμηνεύσουμε θα τους αποδώσει νόημα.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εναλλακτικό τρόπο σκέψης, αντίληψης, πεποιθήσεων, νοοτροπίας. Αλλάζω σημαίνει βιώνω μια διαφορετική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοδοξία από το να δελεαστούν οι γύρω μας από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, το πώς ζούμε και εκφραζόμαστε.

Όταν αυτό πολλαπλασιαστεί και επικρατήσει θα αλλάξει η πραγματικότητα γύρω μας. Η ατομική αλλαγή και βελτίωση του χαρακτήρα μας εγγυάται περισσότερη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα της ζωής και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Η ευτυχία απλώνεται σ’ αυτούς που άλλοτε έκλαιγαν, σ’ αυτούς που πονούσαν, σ’ αυτούς που ερεύνησαν, σ’ αυτούς που δοκίμασαν, σ’ αυτούς που αγωνίζονται τον καλόν αγώνα και αισιοδοξούν. Γιατί μόνον αυτοί μπορούν να εκτιμήσουν την αξία της ζωής και την σημασία των ανθρώπων που άγγιξαν τη ζωή τους.

 

http://www.elfi.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s