Ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης 340 νέων στελεχών για το Λιμενικό Σώμα


Αναγνωρίζοντας την σημασία του Λιμενικού Σώματος στην προστασία των θαλασσίων συνόρων και την συμβολή των στελεχών του στην ασφάλεια των ναυτιλλομένων η κυβέρνηση παρά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 340 νέων στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα μέσα στους επόμενους μήνες θα προσληφθούν 280 δόκιμοι λιμενοφύλακες, 60 Σημαιοφόροι καθώς και 181 δόκιμοι Υπαξιωματικοί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι υποψήφιοι της Σχολής Λιμενοφυλάκων και της Σχολής Υπαξιωματικών ανεξαρτήτως κατηγορίας ή ειδικότητας πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

1. Να είναι Ελληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων της χώρας και να έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας τους (ειδικά για όσους έχουν υπηρετήσει στις Ενοπλες Δυνάμεις, το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά τρία χρόνια).
2. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου λυκείου με ελάχιστο βαθμό 10.
3. Να έχουν καλή υγεία και άρτια σωματική διάπλαση.
4. Να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,70 μ. οι άνδρες και 1,60 μ. οι γυναίκες, χωρίς υποδήματα.
5. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους (δεν επιτρέπεται συμμετοχή ακόμη κι αν έχουν απαλλαγεί νόμιμα ή έχουν υπηρετήσει άοπλη ή εναλλακτική θητεία).
6. Να μην έχουν καταδικαστεί για μία σειρά αδικημάτων όπως αυτά ορίζονται για διορισμό ως μόνιμο προσωπικό και να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Από τον συνολικό αριθμό των 280 Λιμενοφυλάκων, οι 90 θα είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι 8 μουσικοί, οι 28 Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης, οι 126 ιδιώτες που απέκτησαν διάφορες ειδικότητες στις Ενοπλες Δυνάμεις (καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς) και οι 28 θα είναι ιδιώτες που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή τη στεριά. Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται από την 05-08-2011 μέχρι και την 09-09-2011 (ώρες: 08:00-14:00) στα Κεντρικά Λιμεναρχεία (πλην Κ.Λ. Πειραιά), Λιμεναρχεία και Υπολιμεναρχεία και στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (Τέρμα Οικονόμου & Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς).

Οι 60 Σημαιοφόροι θα προέρχονται από πτυχιούχους πανεπιστημιακών σχολών, διπλωματούχους ανωτάτων πολυτεχνικών σχολών και διπλωματούχους πλοιάρχους και μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή είτε αυτοπροσώπως μέχρι και τις 5 Αυγούστου (ώρες: 08:00-14:00) στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής / Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Εκπαίδευσης, τμήμα Α΄ Προγραμματισμού (Ακτή Βασιλειάδη, πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, γραφείο 018, ισόγειο).

Σε εκκρεμότητα έχει μείνει η ανακοίνωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους Υπαξιωματικούς.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22157&Itemid=51

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s