Η επιλογή των ονείρων μας


 

 

Με αφορμή άλλον ένα θάνατο καλλιτέχνη από ναρκωτικά, ενός νέου ανθρώπου μόλις στα 27, ας σκεφτούμε κάποια πράγματα.

Όταν καθένας από εμάς στην ηλικία των 10, 12, 15, ονειρεύεται τί θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, είναι σημαντικό προς τα πού προσανατολίζεται. Ποιά είναι τα πρότυπά του; Ποιοί είναι οι στόχοι του; Ποιοί είναι εκείνοι που τον ωθούν να πιστέψει ότι θα βρει την ευτυχία ή ότι άλλο ζητάει εκεί που έχει βάλει τους στόχους του;

Είναι πολλές οι φορές που θαυμάζουμε πρόσωπα ή καταστάσεις, γνωρίζοντάς τες μόνο επιδερμικά. Οι θρύλοι του hard rock Led Zeppelin, στο τραγούδι τους, ύμνος, “Stairway to haven” μας λένε, όπως και ο λαός μας: «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός». Μας αρέσει η επιτυχία κάποιου και θα θέλαμε πολύ να είμαστε στη θέση του, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τις θυσίες, οποιεσδήποτε θυσίες, χρειάστηκε να κάνει ο συγκεκριμένος για να φτάσει εκεί που έφτασε. Αδιαφορούμε πολλές φορές για το πώς νιώθει ενώ βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του παγκοσμίου ενδιαφέροντος ή όταν πέφτουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Επειδή δεν έχουμε την παιδεία να νιώθουμε ευτυχισμένοι με ότι ήδη έχουμε, νομίζουμε ότι αν είμαστε στη θέση του/της θα βρίσκαμε την χαμένη μας ευτυχία. Όλοι οι άνθρωποι έχουν έμφυτη την ανάγκη για πρόοδο. Άλλο όμως είναι να επιδιώκεις τα καλύτερα και να αγωνίζεσαι για αυτά, και άλλο να ζεις τη ζωή σου μέσα από ένα ίνδαλμά σου ή ένα πρότυπό σου, ασχέτως αν σου ταιριάζει, αν μπορείς ή αν τελικά έτσι θα γίνεις μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί (τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές…) ας γίνουν με τις πράξεις τους αυτές αφορμή να σκεφτεί ο καθένας μας στην τρυφερή ηλικία της νιότης, τα όνειρά του, τους στόχους του, τα πρότυπά του και να πάρει σοβαρά την αξία της μοναδικής ζωής του, έτσι ώστε να κατακτήσει την ευτυχία και την ολοκλήρωση όσο το δυνατόν γρηγορότερα βοηθώντας τον εαυτό του και τους γύρω του.

 

http://www.elfi.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s