Υπεγράφη η νέα σύμβαση για την ανάπλαση της Ν. Παραλίας


Η εκτέλεση του έργου περιλαμβάνει την ανάπλαση του τμήματος της νέας παραλίας από το Βασιλικό Θέατρο έως και τους ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων

Picture 0 for Υπεγράφη η νέα σύμβαση για την ανάπλαση της Ν. Παραλίας

Η σύμβαση για την επόμενη φάση του έργου Ανάπλασης της Νέας ΠαραλίαςΘεσσαλονίκης υπεγράφη, χθες, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κοινοπραξίας Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ-ΝΑΤΟΥΡΑ Α.Ε, από τον ΔήμαρχοΓιάνννη Μπουτάρη και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου εταιρίας Αντώνη Κόκκινο, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη.

Η εκτέλεση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση του τμήματος της νέας παραλίας από το Βασιλικό Θέατρο έως και τους ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων, θα ξεκινήσει άμεσα και πρόκειται να ολοκληρωθεί σε 28 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 20.504.775,08 ευρώ. Η συγκεκριμένη εταιρία επελέγη κατόπιν διαγωνισμού ως ανάδοχος του έργου με ποσοστό έκπτωσης 52,7 %, καθώς το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 43.200.000 ευρώ.

Στη σύμβαση του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή πέντε αναψυκτηρίων καιοκτώ θεματικών κήπων: του Αλέξανδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών, ενώ προβλέπεται η φύτευση περίπου 2.500 νέων δένδρων κατά μήκος της παραλίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τις εργασίες θα παρακολουθεί και θα επιβλέπει κλιμάκιο οκτώ μηχανικών και δύο γεωπόνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ θα διασφαλιστεί η ελεύθερη κίνηση πεζών και ποδηλατών που θα κινούνται πάνω στο υφιστάμενο πεζοδρόμιο της παραλίας μετά από τις κατάλληλες διευθετήσεις και σήμανση για την ασφαλή τους διέλευση.

 

http://www.voria.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s