Πεντάμηνη «ανάσα» εργασίας και εισοδήματος για 55.000 ανέργους


Μια προσπάθεια να δοθεί έστω κι πεντάμηνη ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους αποτελεί το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα το οποία αναμένεται να εγκρίνει η κυβερνητική επιτροπή στην αυριανή της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα ενημερώσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους συναδέλφους του για τη δυνατότητα που θα δοθεί σίγουρα σε 55.000 ανέργους για απασχόληση με 5μηνες συμβάσεις σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα. Ο αριθμός τους ενδέχεται να ανέβει έως τους 70.000, ο μηνιαίος μισθός τους θα είναι 625 ευρώ και θα υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ώς τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Εκτός από το πρόγραμμα για τους ανέργους, η κυβέρνηση προωθεί προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η εκπαίδευση σε νέα προγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας μέσω της δέσμευσης των επιχειρήσεων οι οποίες θα συμμετάσχουν ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ανεξαρτήτως αυτών, πάντως, στην αυριανή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αναμένεται να συζητηθούν όλες οι «εκκρεμότητες» που πρέπει να αντιμετωπίσει το σύνολο των μελών του υπουργικού Συμβουλίου μέσα στον Αύγουστο.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν η πορεία των εσόδων, των αποκρατικοποιήσεων, της απορρόφησης του ΕΣΠΑ καθώς και η έλευση από το τέλος Αυγούστου του κλιμακίου της Τρόικας για εκτεταμένους ελέγχους.

 

http://www.iefimerida.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s