Έκλεψαν όλα τα αρχεία από το 11880! Η ζημιά ξεπερνά τα 3.600.000 ευρώ


Η γνωστή υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος 11880 μπήκε για τα καλά στο μάτι δύο αετονύχηδων, οι οποίοι κατάφεραν να βάλουν χέρι σε όλα τα δεδομένα τηλεφωνικού καταλόγου κι αμέσως μετά να στήσουν δική τους επιχείρηση προμήθειας τηλεφωνικών αριθμών σε εταιρείες…

Πρόκειται για έναν 34χρονο από την Άρτα και έναν 44χρονο από τον Βόλο.

Η εταιρεία Newsphone Hellas, με έδρα την Λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα, ήταν αυτή που κίνησε τις σχετικές διαδικασίες εντοπισμού των δραστών, μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες προέβαιναν συστηματικά και παράνομα στην εξαγωγή του περιεχομένου της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα των δεδομένων της υπηρεσίας 11880.

Παράλληλα, είχαν δημιουργήσει παράνομα εφαρμογή, η οποία στηριζόμενη στη βάση δεδομένων των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου πωλούνταν διαδικτυακά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων, τύπου smartphone.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το πρωί, έγινε έφοδος των ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στα σπίτια τους στο Βόλο και την Αρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.

Και οι δύο κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Η ζημιά της Newsphone Hellas Α.Ε., που έκανε τη σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεπερνά το ποσό των 3.600.000 ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε έσοδο των δημοσίων ταμείων.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/11880-3600000.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s