Κάλεσμα για μετατροπή της ΕΥΑΘ σε Εταιρεία Λαϊκής Βάσης


«Η εταιρεία θα πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών»

Picture 0 for Κάλεσμα για μετατροπή της ΕΥΑΘ σε Εταιρεία Λαϊκής Βάσης

Πολίτες συντονίζονται απόψε, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για την εξαγορά της ΕΥΑΘ από τους ίδιους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας πως η εταιρεία είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση, που θα πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών.

«Προτείνουμε την εξαγορά της ΕΥΑΘ από εμάς», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας για την ΕΥΑΘ.

«Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες Θεσσαλονίκης, όλες τις συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που έχουν ήδη κινητοποιηθεί για το ζήτημα του νερού σε κοινή συνέλευση την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις οκτώ το βράδυ, ώστε να δημιουργήσουμε μια ενιαία πλατφόρμα διεκδίκησης του νερού και της εταιρείας ύδρευσης της πόλης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας αναφέρουν επίσης πως έχουν ήδη κοινές αρχές και συμφωνίες στην διεκδίκηση τους. Εξηγούν, ειδικότερα, πως με 136,00 ευρώ εφάπαξ, η κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει μέτοχος της ΕΥΑΘ και μέσω λαϊκής συνέλευση να καθορίζει το μέλλον του νερού της πόλης, να ορίζει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, να αποκτήσει λόγο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείας και της ποιότητά τους.

Επίσης, υποστηρίζουν πως ο φορέας που θα διεκδικήσει την ΕΥΑΘ, όποια νομική ή εταιρική μορφή και αν έχει, δεν θα είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται αμεσοδημοκρατικά με κύριο όργανο τις λαϊκές συνελεύσεις.

«Ο αγώνας για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ από Εταιρία Λαϊκής Βάσης θα είναι μακροχρόνιος και δύσκολος. Πιστεύουμε, όμως, ότι τον κύριο και πρωταρχικό λόγο για το νερό, τον έχουμε εμείς οι πολίτες και όχι οι πολυεθνικές εταιρίες. Όλοι εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα κοινωνικά αγαθά της πόλης μας και την Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=59792

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s