Όχι φιλιά παρακαλώ, είμαστε Γερμανοί!


Οι ασπασμοί για χαιρετισμό, ειδικά στο χώρο εργασίας, είναι μια μορφή τρομοκρατίας διατείνονται Γερμανοί «ειδικοί» στους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς.

Η γερμανική Εταιρεία Σωστής Συμπεριφοράς – ναι υπάρχει και τέτοια εταιρεία – λέει οτι οι πολίτες αυτής της χώρας το έχουν παρακάνει με τους ασπασμούς στους χώρους εργασίας, όπου γυναίκες φιλούν γυναίκες και άνδρες φιλούν γυναίκες, σταυρωτά στα μάγουλα, όπως έμαθαν τον υπόλοιπο κόσμο οι Γάλλοι.

Σύμφωνα με τη Mail Online, οι Γερμανοί μπορούν να περάσουν ολόκληρη την εργασιακή τους ζωή μιλώντας με τους συναδέλφους τους στον πληθυντικό ευγενείας αντί στον ενικό της οικειότητας. H χρησιμοποίηση των ασπασμών είναι νεόφερτη και εκτός «πρωτοκόλλου».

Επίσης, όταν είναι μικρά παιδιά, μαθαίνουν στο σχολείο να κρατούν αποστάσεις όταν χαιρετούν έναν ξένο και να περιορίζονται σε μια τυπική χειραψία γέρνοντας ελαφρώς προς τα εμπρός το κεφάλι τους.

Η Εταιρεία Σωστής Συμπεριφοράς τους τελευταίους μήνες έχει λάβει πολλά μηνύματα από πολίτες που ζητούν να μάθουν πώς πρέπει να αντιδράσουν εάν επιχειρήσει κάποιος να τους φιλήσει όταν τους χαιρετά. «Η απάντηση είναι μία: δεν πρέπει να ανταλλάσσουν φιλιά – τουλάχιστον όχι στο γραφείο» δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Hans Michael Klein.

Και προσθέτει: «Πολλοί υποψιάζονται ότι στο φιλί υπάρχει, ή μπορεί να υπάρχει, ένα στοιχείο ερωτισμού. Αλλοι εκνευρίζονται όταν τους φιλάει ο άλλος. Είναι μια μορφή τρομοκρατίας. Στη δουλειά, η σωστή συμπεριφορά επιβάλλει την απλή χειραψία. Στεκόμαστε σε μια απόσταση περίπου 60 εκατοστών ο ένας από τον άλλον και χαιρετιόμαστε διά χειραψίας».

 

http://perierga.gr/2011/08/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s